TERUG NAAR OVERZICHT

Vakantiestemming het hele jaar door? Thomas Cook Belgium is op zoek naar Sales talenten

Bij Thomas Cook Belgium draait alles rond reizen. Zo helpt Christel al 25 jaar klanten bij het vinden van hun droomvakantie. Phyline van haar kant combineert een job op het contactcenter met een salesfunctie in de vakantiewinkel van de hoofdzetel in Zwijnaarde. Allebei zijn ze gebeten door de reismicrobe.

Het mag dan de eerste keer zijn dat ze elkaar ontmoeten, Christel Cant en Phyline Desmet lijken elkaar al jaren te kennen. Dit gevoel geeft perfect de sfeer weer bij Thomas Cook Belgium. Het bedrijf is eigenlijk een grote, hechte familie.

Christel begon een kwarteeuw geleden als sales talent in een Neckermann-vakantiewinkel. Ze groeide uit tot commercieel verantwoordelijke en houdt van de afwisseling én het sociaal contact in haar job. Dat merk je als je haar hoort praten: “Bij Thomas Cook start je als sales talent altijd in één van de 70 vakantiewinkels en word je ingezet op verschillende locaties binnen een afgelijnde regio. Je werkt in een wisselend schema waardoor je heel wat collega’s leert kennen. Zo ontmoet je altijd wel weer iemand waar je al eens mee samenwerkte.”

Christel: “Eigenlijk zijn we ‘personal travel shoppers’. Je zou ons gerust ‘de Jani van het reizen’ kunnen noemen. We stippelen samen met onze klanten de ideale vakantie uit en dat is voor iedereen anders. Net dat maakt de job zo boeiend. Want elke klant heeft andere verwachtingen van een vakantie. Na al die jaren ervaar je nog altijd een fantastisch gevoel als zo’n klant even laat weten dat het een echte droomreis was.”

Phyline is elk weekend op post om klanten en reisagenten verder te helpen en dat doet ze met plezier: “Ons contactcenter is geen doorsnee callcenter. Je moet voortdurend oplossingsgericht en commercieel denken. Snel anticiperen hoort er ook bij want we communiceren via chat, telefoon en social media. En dat zowel in het Nederlands als in het Frans. Daarnaast hebben we vaak contact met hoteleigenaars en dat gebeurt meestal in het Engels. Je talenkennis komt dus uitstekend van pas. Mijn werk in het contactcenter is een fijne afwisseling met de vele persoonlijke ontmoetingen in de vakantiewinkel. In onze hoofdzetel is deze zeven dagen op zeven open van 8u tot 22u. Iedereen is elke zaterdag op post omdat dit de drukste dag is.”

Je hebt geen opleiding in toerisme nodig om als sales talent aan de slag te gaan bij Thomas Cook. Gebeten zijn door reizen en er graag samen met je collega’s elke dag opnieuw invliegen is belangrijker.

Phyline: “Je krijgt een grondige opleiding als je start. Je leert de belangrijkste bestemmingen en hotels kennen én je krijgt een uitgebreide sales- en computertraining. Via workshops en extra trainingen schaaf je jezelf voortdurend bij. De reissector is continu in beweging wat maakt dat je altijd up-to-date moet blijven. We gaan ook één keer per jaar op studiereis om nieuwe of populaire bestemmingen beter te leren kennen. En dat is altijd weer een superervaring.”

Waar je ook aan de slag bent, bij Thomas Cook Belgium ontsnap je nooit aan de vakantiesfeer. En dat heeft ook zo zijn voordelen.

Christel: “Op dit ogenblik krijgen onze vakantiewinkels een eigentijdse make-over. Beleving staat centraal in de nieuwe interieurs. Niet alleen onze klanten maar ook wij ervaren zo een nog intenser vakantiegevoel. Bovendien schenkt Thomas Cook Belgium stevige kortingen aan haar medewerkers. En daar maken we natuurlijk graag gebruik van.”    

Wil jij ook aan de slag bij Thomas Cook Belgium en elke dag opnieuw mensen een goed gevoel bezorgen? Grijp dan nu je kans. Je vindt alle vacatures op jobs.thomascook.be.

5 mythes over burn-out ontkracht

Ondanks het overmatige gebruik van de term, snappen heel wat mensen nog steeds niet wat een ‘burn-ou...

Word gevonden

Toon jouw profiel aan meer dan 400 werkgevers die elke dag nieuwe kandidaten zoeken in onze database.

In deze jobs heb je flexibele uren

Doet enkel de gedachte aan een 9-to-5-baan jou al gruwelen? Maar wil je wel werken wanner anderen th...

Vakantiestemming het hele jaar door

Thomas Cook Belgium is op zoek naar Sales talenten  

Vlamingen vs. Walen: je vindt geen 7 verschillen

De ene noemen we lui, de andere vlijtig. De ene vinden we vriendelijk, de andere nors. Dat Walen and...

Mis geen enkele tip voor je carrière!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Limburgers en West-Vlamingen willen meer waardering van hun baas

Vlamingen die in Limburg en West-Vlaanderen werken voelen zich het minste gewaardeerd van alle werke...

"Geen 9-to-5-mentaliteit hebben is goed"

En andere hardnekkige misverstanden op het werk... Stel je voor dat je baas je een schouderklopje g...

Afstevenen op een burn-out… en toch blijven zitten

Eén op de drie werkende Vlamingen geeft aan dat zijn job hem eigenlijk niet zo lekker zit en toch is...