solliciteren tips

Speciaal voor Vacature leent de Vlerick Business School zijn expertise uit aan jou. Professoren met jaren academische ervaring op de teller laten hun licht schijnen op de arbeidsmarkt en de hoogste echelons van het bedrijfsleven.

 

Prof. Dr. Marc Buelens is doctor in de Industriële Psychologie, en werkte voordien als wetenschappelijk medewerker aan de UGent en bij de Artois-brouwerijen. Hij was voorheen al General Manager van de Vlerick Business School, en geeft nog steeds les in General Management and Organisation.

 

 

Prof. Dr. Katleen De Stobbeleir is gespecialiseerd in ontwikkeling van leiderschap, coaching en werknemerscreativiteit. Ze stond ook mee aan de wieg van het strategische researchplatform Leadership Development and Coaching aan de Vlerick Business School.

 

 

De Zuid-Afrikaanse prof. dr. David Patrick Venter werkte in de jaren 90 hecht samen met president Nelson Mandela. Daarvoor was hij al nauw betrokken bij het vredesproces in Namibië, samen met de Verenigde Naties. Zijn expertise op het vlak van menselijk gedrag, leiderschap, communicatie, onderhandelen en innovatief management wordt wereldwijd geroemd.

 

 

Prof. Dr. Herman Van den Broeck is doctor in de Pedagogische Wetenschappen, een graad die hij behaalde aan de Lancaster University in het Verenigd Koninkrijk. Zijn onderzoeksonderwerpen situeren zich op het vlak van cognitieve stijlen, sociale en emotionele intelligentie en leiderschap.

 

 

Prof. Dr. Katia Tieleman is gelieerd aan het Harvard Program on Negotiation en is een internationaal gerenommeerde expert op het vlak van onderhandelen, conflict management, overtuiging, bemiddeling en leiderschap. Ze werkte onder andere al samen met de VN, OESO, EU en Wereldbank.

 

 

Koen DewettinckProf. Dr. Koen Dewettinck haalde zijn doctoraat aan faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UGent. Hij specialiseert zich in HR in de dienstensector, Europese HR en arbeidsmarktonderzoek. Tijdens zijn doctoraat werkte hij een tijd aan de Weatherhead School of Management in Cleveland, USA.

 

 

Ralf WetzelProf. Dr. Ralf Wetzel is een Duitser die aan de Vlerick Business School les geeft in organisational behaviour. Eerder bekleedde hij posities aan de universiteiten van Bern en Chemnitz, en studeerde hij in het Verenigd Koninkrijk. Hij wil een soort Management 2.0 introduceren in het bedrijfsleven.

 

 

Karlien VanderheydenProf. Dr. Karlien Vanderheyden is doctor in de psychologie. Tijdens haar doctoraat werkte ze een tijd aan de Universiteit van Maryland in de VS. Prof. Vanderheyden is gespecialiseerd in het aanleren van sociale vaardigheden, vooral in een werkcontext.

 

 

Prof. Dr. Dirk Buyens is gespecialiseerd in Human Resource Management. Hij is academisch decaan en voorzitter van het Competence Centre People and Organisation aan de Vlerick Business School.

 

 

 

Smaranda BorosProf. Dr. Smaranda Boros vervoegde de Vlerick Business School eind 2011. Daarvoor gaf zij les aan de Universteit van Tilburg in Nederland. Professor Boros is een sociaal psychologe gespecialiseerd in groepsdynamiek, vooral in het kader van diversiteit en genderstereotiepen.

 

Lees alle artikels