Het cv van sterrenchef Gert De Mangeleer

Gert De Mangeleer
  • Geboortedatum: 22 juli 1977
  • Geboorteplaats: Dendermonde
  • Website: hertog-jan.com

Gert De Mangeleer behaalde al op zijn 36ste een derde Michelinster. Tot voor kort was hij wekelijks te zien in de talentenjacht De Beste Hobbykok van Vlaanderen, samen met Sergio Herman. Wat staat er zoal op zijn cv?

Opleiding

- Gert wil al van zijn 12de naar de koksschool, maar onder invloed van zijn ouders behaalt hij eerst een diploma economie-wiskunde aan het Heilige Maagdcollege in Dendermonde.

- Na zijn secundaire studies neemt Gert de trein naar Leuven om zich in te schrijven aan de universiteit, richting handelsingenieur. Onderweg bedenkt hij zich en neemt hij de trein naar Brugge, waar hij zich inschrijft in hotelschool Ter Groene Poorte. Hij studeert af in 1997. Ook andere topchefs, zoals Sergio Herman, Wout Bru en Dominique Persoone volgden er school.

Ervaring

- Na zijn opleiding werkt hij vier jaar lang onder chef Danny Horseele in restaurant 't Molentje, in Zeebrugge.

- Rond dezelfde tijd groeit een band met sommelier Joachim Boudens, verkozen tot beste sommelier van België in 2005 en 2011.

- In juli 2005 nemen ze samen het restaurant Hertog Jan in Brugge over.

- In 2006 krijgt het restaurant een eerste Michelinster, voor de gids van 2007.

- Eind 2009 volgt de tweede ster al. Eind 2011 bereiken Gert en Joachim de top: ze halen een derde Michelinster binnen. Gert De Mangeleer is pas 36.

- De Mangeleer zet de stap naar tv in 2012. Hij krijgt een eigen televisieprogramma op het kookkanaal Njam!: De Hofleverancier.

- In 2013 presenteert hij samen met Sergio Herman het derde seizoen van De Beste Hobbykok van Vlaanderen op vtm. In het programma gaan ze op zoek naar de beste niet-professionele chef uit Vlaanderen.