Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Een werkdag op het OCMW van Ninove

Annemie Lauwaert
  • Leeftijd: 44 jaar
  • Functie: Communicatieambtenaar
  • Organisatie: OCMW Ninove
  • Diploma: Licentiaat in de communicatiewetenschappen

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Annemie Lauwaert (44), communicatieambtenaar bij OCMW Ninove.

Lees ook over haar werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

De voormiddag vliegt voorbij. Na het behandelen van de mailbox dienen zich nog wat extra administratieve taken aan, zoals het afwerken van verslagen van de afgelopen vergaderingen en oplijsten van to-do’s voor de komende dagen.

Daarna is het tijd voor een briefing met de secretaris. Ondertussen komt ook het nieuws binnen dat de filmploeg van Iedereen Beroemd, op één, in de keuken van ons woonzorgcentrum is neergestreken, heel spannend allemaal. Alles verloopt vlot en na afloop communiceer ik naar alle medewerkers dat we deze avond op één even in beeld komen. Benieuwd hoe dat er gaat uitzien!

De middagpauze is relax en geeft me de nodige ruimte om even mijn hoofd leeg te maken en me voor te bereiden op een zeer creatieve namiddag. Ik kijk ernaar uit!

Driemaandelijks brengen we ons Klaterdingen uit, een soort van eigen tijdschrift voor onze bewoners van het woonzorgcentrum Klateringen. De deadline voor het indienen van de informatie is vandaag verstreken, tijd nu om alles in vorm te gieten. Een boeiend maar zeer tijdrovend karwei. Hoe begin je daar aan?

Samen met de it'er werkten we voor het tijdschrift een technisch sjabloon uit. Binnen dit ontwerp hebben we ook vaste rubrieken bepaald. Die beide elementen vormen samen het blanco kader dat elk trimester invulling krijgt.

De respons van de bewoners is telkens weer positief en dat geeft een heel fijn gevoel. Ik droom even weg en stel mezelf voor als eindredacteur van een heus weekblad. Krijg je bij elk afgewerkt nummer dan even dat gevoel voor je weer verder gaat naar het volgende? Fijn moet dat zijn.

Ook onze fotobibliotheek is weer goed aangevuld. Op de redactieraad die we voor elk nummer houden, bepalen we welke thema’s we in het tijdschrift plaatsen. Onze bewoners zijn verzot op foto’s en daar proberen we telkens ruimschoots aan tegemoet te komen door zoveel mogelijk in beeld weer te geven.

Mijn eerste taak is nu alle foto’s van de laatste periode te bekijken en te bewerken waar nodig. Daarna selecteer ik wat bruikbaar is en begin ik ze in te passen in de lay-out van de rubrieken.

De tijd vliegt en voor ik het weet wacht het thuisfront op mijn komst. Tot morgen!