Een werkdag op het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen

Charlotte Wauters

Leeftijd: 26
Functie: Technisch Sectiechef Exploitatie en Beheer
Organisatie: Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen
Diploma: industrieel ingenieur bouwkunde

Elke week blogt m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week laten we Charlotte Wauters aan het woord.

Lees over de rest van haar werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Ik zie jullie voorhoofd al fronsen bij de titel ‘technisch sectiechef exploitatie en beheer’ van de afdeling Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen. Het is dan ook een hele boterham.

Misschien verdient dit een kort woordje uitleg. De sectie exploitatie en beheer houdt zich hoofdzakelijk bezig met zaken die overkoepelend zijn voor de hele provincie zoals milieuzorg, aankoop van materiaal, onderhoud van onze gebouwen, permanente wachtdienst, schade enz.

Fris en monter begin ik aan een nieuwe werkmaand en werkweek. Na een spurtje naar de trein en een korte fietstocht zet ik rond kwart na acht mijn pc op. Ik lees alvast enkele mailtjes en doe een paar dringende telefoontjes.

Een collega komt vandaag terug uit zwangerschapsverlof. Aangezien ik deze voormiddag vergadering heb, plak ik alvast een post-it op haar pc om haar welkom te heten.

Om 9 uur komen de genodigden toe voor de vergadering. Voor de cel schade zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuw programma. Ter voorbereiding van een bespreking met de ontwikkelaars, zitten we vandaag rond de tafel met de cellen schade van de verschillende provincies. De standaardbrieven moeten herbekeken worden en het programma moet ook gebruiksvriendelijker gemaakt worden.

Na ruim drie uur zijn we al een stuk verder geraakt en zijn we goed voorbereid voor de volgende sessie.

Mijn buikje laat mij ook weten dat het ondertussen al goed 12 uur gepasseerd is en ik loop snel even langs de broodjeszaak. ’s Middags eet ik samen met enkele collega’s in de refter. Dit is altijd een leuk onderonsje.

In de namiddag loop ik eens langs mijn collega die na een half dagje het werken al terug helemaal gewoon is. We brengen haar kort even op de hoogte van enkele veranderingen tijdens haar afwezigheid.

Voor de rest van de namiddag handel ik wat kleinere zaken af: de beurtrol van de permanentie moest nog aangepast en online geplaatst worden, ik doe nog wat telefoontjes ter voorbereiding van een vergadering, ik vul een lijst aan voor de opleiding milieuhandhaving, … Allemaal zaken die uiteraard ook moeten gebeuren en voor ik het weet, is het al kwart na vier.

Ik spring snel de fiets op en ben nog mooi op tijd voor de trein.