Een werkdag bij het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek

Nancy Roobaert Peeters
  • Leeftijd: 45 jaar
  • Functie: Dossierbeheerder Medische Wetenschappen
  • Organisatie: Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) Vlaanderen
  • Diploma: Graduaat Secretariaat Talen (nu beter bekend als Bachelor Management Assistant)

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Nancy Roobaert Peeters (45), dossierbeheerder medische wetenschappen bij het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek.

Lees de rest van haar werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Zonder ongelukken op het werk geraakt! Dat is tegenwoordig niet evident. Bouwvakkers zijn het gebouw van ING aan het renoveren en ik zat nog net niet gekneld tussen een oplegger en een of ander gevaarlijk voertuig.  Vandaag staat mijn auto iets rechter geparkeerd dan anders, was mijn lievelingsbrood nog niet uitverkocht, smaakt de koffie extra lekker, valt het aantal mails mee en maakt de FWO-kok spaghetti bolognese.  Ik voel het, zonder verdere tegenslagen wordt dit een zalige dag! 

In de loop van de voormiddag is er een infosessie gepland om de resultaten van de personeelspeiling bekend te maken.  Ik ben benieuwd!

Als dossierbeheerder is het belangrijk om goed samen te werken met de voorzitters van de expertpanels. Ik heb onlangs aan de voorzitters van mijn panels goedkeuring gevraagd over de wetenschappelijke feedback van de Pegasus-aanvragen.  Nadat ik de nodige aanpassingen heb gedaan, kan ik deze dossiers opzijleggen tot de vergadering van het CIS-panel op 6 november. Vandaag probeer ik eveneens de feedback voor de Projecten en Kredieten aan Navorsers optimaal voor te bereiden. Ik niet de nagestuurde referentenrapporten aan de betreffende dossiers en klasseer de nagezonden prerapporten per aanvraagnummer.

In de namiddag start ik met de opvraging van de doctoraten.  Niet iedere onderzoeker verwittigt het FWO na de openbare verdediging van zijn of haar doctoraatsthesis. Ik ga na wie ooit een FWO-Aspirantenmandaat heeft gekregen en van wie, tot op heden, nog geen doctoraatstitel is opgenomen in onze databank.  Dit is een werkje dat enkele dagen in beslag neemt.  Ik begin er alvast met volle moed aan.

Zo … mijn blogavontuur zit erop.  Morgen ben ik er niet. Ik vertrek een weekje naar Zwitserland om er fantastische bergwandelingen te maken. Het gaat jullie allemaal goed.

Met vriendelijke groeten,

Nancy