Een werkdag als jeugd- en sportconsulent bij de gemeente Grobbendonk

Steven Anthonis
  • Leeftijd: 29 jaar
  • Functie: jeugd- en sportconsulent
  • Organisatie: gemeente Grobbendonk
  • Diploma: bedrijfsmanagement, optie logistiek + sportfunctionaris

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Steven Anthonis (29), jeugd- en sportconsulent bij de gemeente Grobbendonk.

Lees de rest van zijn werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Om halfnegen parkeer ik mijn Seat op de parking van het gemeentehuis. Eigenlijk zou ik veel meer met de fiets moeten komen werken, dat wordt een goed voornemen voor zomer. Vandaag heb ik in de namiddag verlof genomen, de afgelopen weken hebben de overuren zich opgestapeld en er komen er nog aan. Deze overuren worden niet uitbetaald, we moeten ze op tijd opnemen. Een halve dag werken vandaag, dus we vliegen er maar meteen in. Ik begin de dag met het overlopen van mijn mindmaps, waar ik ondertussen een overtuigd gebruiker van ben geworden. Van alle projecten en belangrijke dossiers maak ik een mindmap op, zodat alles overzichtelijk blijft.

Daarna is de mailbox aan de beurt, die zich naar aloude gewoonte weer als een spons heeft volgezogen met post. Hoe deden ze dat vroeger toch zonder mail? Ik heb via de elektronische post een nieuw plan gekregen voor de doortocht van de offroad-motoren, dit overloop ik opnieuw met de collega’s van de milieudienst. Er staat opnieuw één passage door bosgebied in, die niet toegelaten is. Dit meld ik per mail aan de organisator en ik vraag hem om het parcours nogmaals aan te passen, zodat ons schepencollege een definitieve beslissing kan nemen. Op Facebook maak ik nog wat reclame voor de filmvoorstellingen op groot scherm die vanavond in de bib doorgaan, georganiseerd door de jeugddienst. Elke woensdag in de maand april spelen we om 16 uur een kinder- of jeugdfilm en om 19.30 uur een film voor volwassenen. Collega Ludo zal vanavond filmtechnicus van dienst zijn. Elke dag staat ook in het teken van een thema, vandaag is het thema: “Heksen en tovenaars”. Voor de jeugd spelen we dan de film “Zusjes Kriegel” en voor de volwassenen “The chronicles of Narnia”. Om 12.15 uur wens ik iedereen met een valse grijns op het gezicht nog een leuke werkdag toe, waarna ik de deur van van het gemeentehuis achter mij dicht trek.

Als sportfunctionaris van je gemeente moet je uiteraard het goede voorbeeld geven en je eigen conditie onderhouden. Daarom trek ik er deze namiddag met de koersfiets op uit, een warme 22 graden werken extra uitnodigend voor m’n fietstochtje. Ik heb gehoord van de collega’s van de dienst toerisme dat er een verandering komt aan de permanent bewegwijzerde fietsroutes “Molenroute” en “Watermolenroute”, die door onze gemeente lopen. Ik fiets daarom nog eens de “Watermolenroute”, dan heb ik die route nog eens in men hoofd geprent en dat kan later altijd nog van pas komen als die veranderingen nog eens ter sprake komen. Na 70 km trappen en zweten ben ik terug thuis en zet ik me in de zetel voor de finale van de Waalse Pijl, ook passief houden we van sport.