Een werkdag als baliebediende bij Stad Gent

Carine Van den Broecke
  • Leeftijd: 51 jaar
  • Functie: Baliebediende dienst onthaal
  • Organisatie: Stad Gent

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Carine Van den Broecke (51), baliebediende dienst onthaal bij stad Gent.

Lees over de rest van haar werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Vandaag is het de grote dag voor het vijfde en zesde verdiep, er wordt verhuisd! Er gaan mensen naar het vijfde en er gaan er naar het zesde, om efficiënter te kunnen werken.

Ik heb de planning gekregen van de dienst onderhoud gebouwen, en al vlug staan de werkmannen aan de balie. Ik geef hen de juiste sleutels mee, ook voor de kelder.

Er zal gerief naar de kelder moeten. Even check ik of de schoonmaakploeg op de hoogte is, maar dat zit snor. Tegen 16.45 uur komen ze eraan, maar ik heb nog alle tijd. Ik schrijf de aandachtspunten op die zeker zouden nagekeken worden door de schoonmaakploeg, en de meldingen die ik binnenkreeg. Dat leg ik klaar voor de verantwoordelijke. Het zijn echt vakkundige mensen, die alle respect verdienen.

Ach, daar zijn de eerste studenten van de Hogeschool Gent, richting architectuur. De aanvraag was al twee weken binnen, en die had ik genoteerd op mijn dagblokje die op het bureau ligt.  Ze komen vandaag foto’s nemen van het uitzicht over de stad, vanaf het tiende verdiep. De zon zit perfect, de foto’s zullen goed zijn. Toch vraagt een student of hij het dak op mag. Neen, dat is vergrendeld uit veiligheidsoverwegingen. Dat kunnen we niet maken.

Ik laat ze vertrekken, en daar is mijn vaste leverancier met de Momentjes, dat zijn de driemaandelijkse krantjes voor de stadspersoneelsleden, met de nieuwste mededelingen op alle vlak. Altijd interessant om even te kunnen meelezen hoe een andere dienst werkt.

Met een speciale bakfiets brengt de broodjesleverancier de biobroodjes naar het gebouw. Door weer en wind, deze man kent geen grenzen. Ja, Gent gaat voor de echte fietsstad. 

Ik vraag mijn collega of ik even weg kan, en ga snel met de broodjes naar het tweede verdiep.

Stilletjes klop ik aan, en zeg “sorry voor het storen”, maar dat wordt mij niet kwalijk genomen vermits het tegen 11.30 uur zit, en er wel een paar knorrende magen zullen zijn. De vergadering is al om 8 uur gestart. ik kom beneden, en bel de koffiedames om nog een kan koffie binnen te steken. Aan die lieve dames kan ik echt niks verkeerd vragen. Bedankt, Nadine en Patricia!

Ik ga nu even zalen checken en valideren. “Waar is de fiets gebleven van de hersteldienst?”, flitst het door mijn hoofd.  Ik bel Freddy op, en hoor van zijn collega dat hij onderweg is naar mij.  Yes, weer een fiets die ik straks kan uitlenen.  Velen maken intern gebruik van het uitleensysteem van de fietsen om van de ene vergadering naar de andere te fietsen.  Ik heb in de fietsruimte een systeem uitgedokterd, iedere fiets aan het juiste nummer achterlaten die tegen de muur is gekleefd.  Dat bespaart onnodig tijdverlies voor onze mensen, die keer op keer de fiets moesten zoeken, omdat er toch een pak staan.