Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

"Vlaanderen is innovatief, maar te bescheiden"

Leontien Demeyere
  • Leeftijd: 26
  • Functie: Communicatieadviseur
  • Organisatie: Diensten Algemeen Regeringsbeleid
  • Diploma: Master in de Communicatie

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Leontien Demeyere (26), Communicatieadviseur bij de Diensten Algemeen Regeringsbeleid.

Lees de rest van haar werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Bij het binnenkomen op kantoor in Brussel passeer ik mijn postvakje en zie ik een aangename verrassing. De zakagenda voor 2013 ligt er, die maakt onze afdeling Communicatie jaarlijks rond een specifiek thema. Dit jaar gaat het over creativiteit en innovatie binnen de Vlaamse overheid. De cover is alvast heel trendy, toevallig gebruikte Knack Weekend vorige week dezelfde druktechniek voor zijn zevende Black Issue! De zakagenda biedt ruimte om luidop te dromen en ideeën te ontwikkelen voor de Vlaamse overheid en het Vlaanderen van de toekomst. Ik kan alvast niet wachten om mijn verbeelding te laten werken.

Dat Vlaanderen een innovatieve regio is, wordt bevestigd in de media vandaag. Zoals elke ochtend overloop ik het persoverzicht dat onze afdeling dagelijks aanbiedt binnen de Vlaamse overheid en zie ik enkele artikels over het nieuwe innovatiescorebord dat de prestaties van 190 Europese regio’s met elkaar vergelijkt. Daaruit blijkt dat Vlaanderen op het gebied van innovatie aan de top staat van de Europese Unie. Innovatie is dan ook één van de belangrijkste pijlers waar we Vlaanderen in het binnenland en het buitenland op positioneren.

Innovatie interpreteren we als altijd vooruit willen gaan door buiten de lijntjes te kleuren. Onze kunst en cultuur is uniek, omdat we een Europees kruispunt zijn waarop hedendaagse cultuur en rijk historisch erfgoed elkaar ontmoeten. Vroeger de gebroeders Van Eyck, nu Wim Delvoye in het Louvre. Maar onze meest waardevolle troeven zijn ons hoogstaand onderwijs, uitgebouwd wetenschapsplatform en zorgverlening. Kijk maar naar de nieuwe Vlaamse Supercomputer die zonet werd gebouwd in samenwerking met alle universiteiten en die behoort tot de krachtigste computers ter wereld.

Ik ben blij dat ook dit positief verhaal over Vlaanderen wordt verteld. Het kan altijd beter, maar we mogen ook fier zijn op die troeven die ons tot de top van Europa doen behoren. Want niet alleen de media bepaalt de uitstraling van Vlaanderen, ook iedereen die in Vlaanderen woont, werkt, studeert of dat ooit heeft gedaan is een ambassadeur. Alleen zijn we soms nog te bescheiden. Onze grootste sterkte, is ook onze grootste zwakte. Dat maakt Vlaanderen onbekend en dus ook onbemind.