Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

"Soms vind ik dat we te veel vergaderen"

Tim Vanheers
  • Leeftijd: 31 jaar
  • Functie: Communicatieadviseur
  • Organisatie: Departement Diensten Algemeen Regeringsbeleid
  • Diploma's: Licentiaat Germaanse talen aan de Universiteit Gent en master in marketing management van de Vlerick Business School

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Tim Vanheers (31), communicatieadviseur bij het Departement Diensten Algemeen Regeringsbeleid.

Lees de rest van zijn werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Rond de middag komt Joke van Bestuurszaken op bezoek. Dat beleidsdomein is onder andere verantwoordelijk voor HR. Onlangs hoorde ik dat ze speelt met het idee voor een talentendatabank: daar kan je je talenten invullen, zodat ook andere mensen die kunnen doorzoeken en er gebruik van kunnen maken. Het toeval wil dat we met onze afdeling al een tijdje werken aan een nieuw overkoepelend intranet voor de Vlaamse overheid, waar een gelijkaardig idee inzit. Toen ik het hoorde dacht ik: daar moeten we over samenzitten!

Samenzitten”. Het is wellicht één van de meest gebruikte woorden in de Vlaamse overheid. Soms vind ik dat wij veel te veel vergaderen. Maar anderzijds: echte innovaties ontstaan zelden achter één bureautje. En dus zitten wij samen.

Joke vertelt over haar droom: een website waar je snel naar talenten kunt zoeken. Zodat je experten kunt gebruiken voor je project, ook al zitten ze niet in je eigen departement. Maar evengoed een website waar medewerkers zich gewaardeerd voelen voor hun talenten.

Ook wij lichten ons concept toe: een overkoepelend intranet dat sociaal is, waar je vlot kennis kunt vinden en delen. Met profielen, personaliseerbaar nieuws en een systeem waar bestaande intranetten complementair mee zijn.

Meteen komen de vragen boven: zetten mensen hun talenten niet al in LinkedIn? Kunnen we de gegevens daarvan binnentrekken? Hoe staat het management tegenover dit idee? En het kabinet? Wat doen we met de groep die niet zo ‘internetterig’ is? Hoe voorkomen we dat zo’n netwerk niet levert wat mensen ervan verwachten en daardoor inzakt als een pudding? En natuurlijk: wie gaat dat betalen?

Onze doelstellingen liggen eigenlijk dicht bij elkaar, ook al vertrekt Joke vanuit HR en wij vanuit communicatie. We besluiten dat we nauw gaan samenwerken op dit project.

Bij de Taaltelefoon

Ik eet een snelle hap in ons restaurant en rep me naar de volgende vergadering: een evaluatie van een campagne van de Taaltelefoon. Dat is een dienst van de Vlaamse overheid waar je vragen over taal kunt stellen. Erg handig is dat. Ik gebruik het soms zelf als googlen niet meteen soelaas biedt.

Eén keer per jaar doen die van de Taaltelefoon een leuke actie: het Klein Dictee van de Taaltelefoon. Dan maken ze een soort anti-Groot Dictee: niet voor spellingfreaks maar voor gewone mensen dus. Dit jaar wilden ze meer jongeren laten deelnemen aan het dictee. Daarom hebben ze een samenwerking met Studio Brussel opgezet en een kleine communicatiecampagne gevoerd. Wie het Klein Dictee correct invulde, kon een reis winnen naar de Eyjafjallajökul. U weet wel: die wispelturige IJslandse vulkaan.

De mensen van communicatiebureau Absoluut lichten de campagneresultaten toe: het aantal bezoekers op de website, de reacties die binnenkwamen, … de medewerkers van de Taaltelefoon geven ook hun ervaringen mee. Met een klein budget zijn ze erin geslaagd om toch heel wat mensen te bereiken. Het was de eerste keer dat ze een communicatiebureau inschakelden voor hun campagne, maar wellicht niet de laatste. Er komen spontaan ideeën bovendrijven voor een volgende campagne.

Ik sluit de dag af met het voorbereiden van een belangrijke vergadering … maar daarover lees je morgen meer!