"Brainstormen over de social media policy"

Naam: Kelly Machiels
Leeftijd: 27 jaar
Functie: Deskundige personeel & organisatie / vormingsverantwoordelijke
Diploma: Bachelor in het sociaal werk – optie personeelswerk

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week was het de beurt aan twee bloggers uit Bilzen. Kelly Machiels (27), deskundige personeel en organisatie en vormingsverantwoordelijke deelde de job met Kristien Wijnants (38), diensthoofd personeel en organisatie en HR-manager. Op woensdag was het de beurt aan Kelly.

Lees de rest van hun werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

Woensdagochtend… Regen! Koud! Ik probeer me te haasten van de parking naar het kantoor terwijl ik me afvraag waarom ik die vreselijk ongemakkelijke schoenen deze morgen wél een goed idee vond.

Eenmaal aangekomen begint de dag in volle vaart. Er starten vandaag vandaag twee nieuwe tijdelijke medewerkers. Terwijl ik onze poetsdame, die een zwangere collega vervangt, alle nodige info verschaf, navigeert Kristien onze tweede vervangster (voor de Dienst Cultuur) door alle administratieve en informatieve to do’s.

Wat later worden beide dames aan de goede zorgen van de betrokken diensthoofden overgelaten. De cultuurdirecteur weet perfect hoe de collega’s van de personeelsdienst te soigneren en trakteert op verse druiven van de markt. Laat dit een voorbeeld zijn voor de andere diensthoofden die bij de personeelsdienst passeren!

Vervolgens springt mijn collega van de Dienst Proces- en Kwaliteitsbewaking binnen om te brainstormen over de vers opgemaakte social media policy. Hoe stemmen we de deontologische code, het arbeidsreglement en de social policy optimaal op elkaar af?

Ik snoep nog enkele druifjes voordat mijn volgende afspraak arriveert. Ik heb een collega uitgenodigd om toe te lichten hoe haar bevorderingsprocedure zal verlopen. Ik ben ervan overtuigd dat ze super gaat scoren op de proeven maar dat neemt niet weg dat ik toch wat plaatsvervangende zenuwen heb!

We bespreken ook alvast de op stapel staande aanwervingprocedure voor drie begeleidsters buitenschoolse kinderopvang. Geïnteresseerden kunnen alvast contact opnemen met de personeelsdienst.

Ik start de namiddag met het afwerken van enkele collegebesluiten en besluiten van de stadssecretaris betreffende loopbaanonderbreking.

Vervolgens werk ik verder aan een competentiegrid waarin alle beoordelingen uit de afgelopen evaluatiecyclus verwerkt worden per afdeling. Wanneer ik naar het geheel kijk, merk ik enkele belangrijke leernoden op. Ik begin alvast aan een plan van aanpak.

Aan het einde van de werkdag komt eindelijk de zon even tevoorschijn. Hét moment om terug naar de auto te wandelen. Onze blogavonturen hebben ondertussen al voor heel wat positieve reacties gezorgd. Bedankt, lieve collega’s!

I.s.m. Jobpunt Vlaanderen