Een werkdag als buschauffeur bij De Lijn

Sabine Delporte
  • Functie: buschauffeur
  • Organisatie: De Lijn
  • Leeftijd: 47
  • Diploma: beroepsopleiding

Elke week blogt m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Sabine, buschauffeur bij De Lijn.

Een beetje avontuur

Al 20 jaar ben ik buschauffeur en ik kan je zeggen dat geen enkele dag voor mij hetzelfde is geweest. Grote voertuigen hebben mij altijd al aangetrokken en een job vol variatie waar de tijd niet stilstaat, was voor mij de ideale keuze. Elke dag wanneer ik vertrek met mijn bus om mijn  dienst te verzekeren, trek ik eigenlijk een beetje op avontuur. Ik heb heel veel mensen leren kennen, kinderen zien opgroeien, straten zien veranderen, gebouwen weten slopen of verbouwen …  Als ik in de file sta, maak ik van de gelegenheid gebruik om eens goed rond te kijken naar dingen die ik anders nooit opmerk.

Het is een job waarbij ik de mensen in hun dagelijkse doen en laten kan observeren.

We hebben een vroege of een late dienst en ook weekendwerk, maar dat zie ik als een voordeel van het vak. Klanten die in de week de bus nemen zijn heel anders dan klanten in het weekend. In de week zijn de mensen meer bezig met de eindhalte van hun rit. De meeste mensen gebruiken dan het openbaar vervoer om naar het werk, de school of naar andere afspraken te gaan die belangrijk zijn. De tijdsdruk is soms heel goed af te lezen van hun gezicht.

Tussenpersoon

Wanneer ik een vroege dienst heb – die begint ‘s morgens rond 5.00 uur – dan zie ik de stad ontwaken. Langzaamaan komen er meer en meer mensen de bushalte tegemoet om er het openbaar vervoer te nemen. Wij zijn een tussenpersoon zijn in het doel dat de persoon die instapt voor ogen heeft. Als chauffeur vind ik het heel belangrijk dat we goed beseffen wat onze taak inhoudt. Daarvoor krijgen we ook een goede opleiding omdat we met heel veel soorten mensen te maken krijgen. Onze taak bestaat erin de mensen een zo comfortabel mogelijke rit te bieden van punt A naar punt B. We staan ook paraat om de mensen goede informatie te geven en hen wegwijs te maken wanneer er vragen zijn. Die kunnen heel uiteenlopend zijn, van een vraag naar een bepaalde halte tot de vraag waar een Aldi of Lidl is, of – de meest voorkomende – de rituren voor de terugreis en de prijs voor verschillende ritten.

Een late dienst begint rond de middag. Op dat ogenblik hebben de vroege diensten er al ongeveer een achttal uren opzitten. Late diensten zijn voor mij het eindpunt voor de klanten die ‘s morgens de bus hebben genomen. De meeste klanten stappen in aan het station of in het centrum met als doel terug te keren  naar de halte waar hun dag begon.

Daar doe ik het voor

Het vervoeren van mensen en zien hoe het openbaar vervoer een rol speelt in het dagelijkse leven geeft mij voldoening en een plaats in de maatschappij. We werken allemaal  mee aan een gemeenschap waar mensen nog contact met elkaar hebben. Veel mensen zijn dan ook mijn dagelijkse klanten geworden en het geeft je als chauffeur het gevoel dat je meer bent dan een doorsneemens. Veel klanten bedanken je voor de rit en het is altijd leuk als een klant afstapt aan de halte en dat we dan nog eens de hand in de lucht steken en goedendag zeggen.

Begrip opbrengen

Er zijn natuurlijk ook wel wat minder leuke klanten, maar uit ervaring weet ik dat wij als beroepschauffeur daar niet te zwaar aan mogen tillen en dat ook zij recht hebben op een aangename rit. Zo ben ik er mij ook van bewust dat mensen soms met een heel slecht gevoel – door een situatie die totaal losstaat van onze job – het openbaar vervoer moeten nemen. Mensen die van een ziekenhuis komen, bijvoorbeeld, zijn niet altijd in de beste stemming. Als chauffeur moet je daar begrip voor opbrengen en daardoor zeker niet nalaten mensen te begroeten. Er zijn natuurlijk mensen die soms geen goedendag terugzeggen. Op dit moment ga ik ervan uit dat ik de nood aan verplaatsing  voor dergelijke personen invul. En dat is toch mijn taak want zonder het openbaar vervoer zouden deze personen helemaal in nood zitten.

In het weekend hebben we dan meer de mensen die niet moeten werken, en ook heel veel toeristen. We kunnen heel wat leren door de grote verscheidenheid aan reizigers en we kunnen hier ook werkelijk van genieten.

Bij De Lijn

Werken bij De Lijn geeft mij heel veel voldoening. Het is een job met heel veel begeleiding en we zitten in een groep met tal van leuke collega’s. Op de bus werk je zelfstandig waarbij je steeds op feedback van de Lijncontrole of dispatch kan rekenen. Je kan groeien in deze job en degene die zich geroepen voelen kunnen aan tal van examens meedoen om aan de slag te gaan in verschillende functies.

Het openbaar vervoer is een heel belangrijk aspect in de samenleving en ik hoop dat er verder zal geïnvesteerd worden om het nog aangenamer te maken zodat we een nog breder publiek kunnen aantrekken. Snoeien is zeker geen optie.