Een werkdag bij Partena Hulp in huis: dinsdag

Kathleen Temmerman

Diploma: Bachelor Public Relations aan de Erasmushogeschool Brussel

Functie: Consulent Hulp in huis 

Werkgever: Partena Hulp in huis biedt poets- en strijkhulp met dienstencheques, thuiszorg en kraamzorg aan. Samen met Partena Ziekenfonds en Partena Kinderopvang streven we ernaar dat iedereen zo gezond, vitaal en onafhankelijk mogelijk in het leven kan staan. Daarom bieden we onze klanten oplossingen aan voor hun gezondheid en hun persoonlijk comfort.

Met zijn 72 zijn ze , mijn “madammen”.

Alle 72 verschillende huishoudhulpen, alle 72 even waardevol voor mij.

De job van huishoudhulp is niet te onderschatten, maar des te meer ondergewaardeerd.

Dag na dag fysiek zwaar werk verrichten, aan de specifieke wensen van elke klant tegemoet komen, dienstencheques-administratie netjes houden en regelmatig je consulent briefen ... je moet het maar doen!

Dat mijn groep kwaliteit levert én bovendien fijne mensen bevat, dank ik aan de ondersteuning van mijn collega’s van Werving en Selectie. Door de snel groeiende vraag naar goede huishoudhulpen op de Antwerpse markt , doen wij een immense inspanning om waardevolle krachten aan te trekken. Advertenties, Job-Kaffees ( vrijdag 19 oktober in mijn kantoor in Berchem!), nauwe contacten met VDAB, Werkwinkel en lokale tewerkstellingsprojecten: alle beetjes helpen om de 'pareltjes' te vinden en te houden.

Goede mensen worden niet alleen aangeworven, ze worden ook nauw opgevolgd. Vanmorgen zat ik samen met Anja die nu twee weken bij ons werkt: planningen even overlopen, bespreken hoe ze de samenwerking met de klanten ervaart, minder evidente zaken bekijken en zien  hoe we dit alles kunnen opvolgen.

Maar ook Fatiha kwam bij me langs: haar echtgenoot zal na een auto-ongeval moeten revalideren aan zee, of ze een paar dagen  vrij kan krijgen om hem de eerste week te begeleiden? Ook daar zoeken we samen een oplossing voor, in samenspraak met haar klanten welteverstaan.

Menselijkheid en van mensen houden, daar krijg je op lange termijn respect en return voor. Dat wordt in deze speedbootmaatschappij maar al te vaak vergeten.

Die menselijke, waarden-volle aanpak is Partena op het lijf geschreven: niet voor niets dragen wij met fierheid het Investors in People-label.

Give respect, get respect ... see you tomorrow !
Kathleen