De blog van Marsh op woensdag

Anne Masson
  • Functie: Senior Client Executive Risk Management Practice
  • Bedrijf: Marsh

Anne is client executive voor multinationals.  In die functie is ze verantwoordelijk voor de coördinatie van de verzekeringsportefeuille van grote bedrijven waarbij ze nauw samenwerkt met de verschillende advisory teams.

Woensdag

Voor de meeste van mijn klanten werk ik met een online tool om de openstaande punten op te volgen, de 'action log'.  Vandaag heb ik even de tijd genomen om ter voorbereiding van twee vergaderingen met klanten de openstaande punten te overlopen en indien nodig te updaten, intern op te volgen met de teams en nieuwe projecten toe te voegen.

In de namiddag had ik een vergadering over 'Insurance Tax & Regulatory' voor een van mijn klanten.  Voor multinationale bedrijven wordt namelijk compliance-aspect belangrijker en moet men erop toezien dat de juiste verzekeringsstructuur uitgewerkt wordt en de correcte verzekeringstaksen betaald worden om zo sancties te vermijden. 

Deze klant is aanwezig in meer dan honderd landen en de eerste analyse gaf aan in welke landen een lokale polis dient uitgegeven te worden, omdat het er verplicht is door de lokale wetgeving.