De blog van Marsh op donderdag

Anne Masson
  • Functie: Senior Client Executive Risk Management Practice
  • Bedrijf: Marsh

Anne is client executive voor multinationals.  In die functie is ze verantwoordelijk voor de coördinatie van de verzekeringsportefeuille van grote bedrijven waarbij ze nauw samenwerkt met de verschillende advisory teams.

Donderdag

Ik merk duidelijk dat het einde van het jaar in zicht is. Vandaag zijn er enkele telefoontjes binnengelopen met de vraag om nog snel projecten te kunnen afwerken vóór de start van de kerstvakantie. Ook bij de verzekeraars is het alle hens aan dek want zij moeten nog enkele van onze hernieuwingen van 31 december afwerken, en het is niet altijd makkelijk om de betrokken personen te kunnen bereiken.

In de namiddag heb ik gewerkt aan een overnameproject van een van onze klanten, waarbij zeer snel een team in USA en Europa wordt klaargestoomd om aan de due diligence te starten. Dit is een analyse van het risicoprofiel van het bedrijf dat ze wensen over te nemen, plus de huidige verzekeringsportefeuille van dat bedrijf. 

Er wordt ook gekeken naar de schadestatistiek en of er bepaalde schades niet of onderverzekerd waren.  Typisch voor zulke projecten is dat er geen tijd te verliezen valt en ook hier weer, is het de bedoeling om binnen de week de verkoopsovereenkomst te kunnen tekenen.