Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Begin 2013: aanwervingen verwacht in Brussel en Vlaanderen

Al meer dan vijftig jaar lang brengt Manpower vier keer per jaar de vooruitzichten voor de arbeidsmarkt. Daartoe worden tegenwoordig meer dan 65.000 werkgevers in 42 landen voor aan de tand gevoeld. In België gaat het om 750 werkgevers.

Elk kwartaal berekent men de zogenoemde 'nettotwerkstellingsprognose'. Om dat cijfer te berekenen neemt men het precentage van de werkgevers dat zich verwacht aan een stijging van de werkgelegenheid in hun bedrijf, en daar trekt men het precentage werkgevers die aan een daling denken van af.

Regio's

Voor Brussel is de nettotewerkstellingsprognose voor begin 2013 uitgesproken positief, met een score van twaalf. Dat is vijf punten meer dan voor begin 2012. Ook in Vlaanderen is er een postieve tendens, zij het in lichtere mate. Vlaanderen haalt een score van drie, net zoals begin 2012.

In Wallonië oogt het resultaat minder gunstig. Daar is de prognose zelfs negatief, met min één. Dat is zes punten minder dan in begin 2012.

Sectoren

Bij de financiële instellingen, verzekeringen, vastgoed en dienstensector wordt de grooste stijging in werkgelegenheid verwacht. Ook in de energiesector en de industrie verwacht Manpower een toename aan werkgelegenheid.

In de groot- en kleinhandel, transportsector en horeca ziet het er minder veelbelovend uit. Daar verwacht Manpower een afname van de werkgelegenheid.

Bekijk de infografiek

Benieuwd hoe het plaatje voor de rest van de wereld eruit ziet? Bekijk dan de infografiek:

werkgelegenheid Manpower