Op zoek naar een goede work-lifebalans? Probeer de gezondheidssector

Wie een job heeft in de gezondheids- en welzijnssector is in vergelijking met de gemiddelde werknemer in Vlaanderen beter gemotiveerd, heeft meer leerkansen en kan werk- en privéleven beter op elkaar afstemmen. Dat blijkt uit de werkbaarheidsmonitor van de Stichting Innovatie & Arbeid.

 

Grote werkbaarheidsgraad

De gezondheidssector komt vaak op een negatieve manier in het nieuws. Lage lonen, lange uren, weekendwerk, onderbezetting. Je moet er wat voor over hebben om in deze sector te werken. Maar werknemers in de gezondheidssector hebben er dan ook ook veel voor over, zo blijkt uit de werkbaarheidsmonitor van de Stichting Innovatie & Arbeid. Volgens de recentste uitvoering (2013) is voor de gezondheids- en welzijnssector het streefdoel van 60% werkbare jobs bijna bereikt. Sommige deelsectoren halen zelfs meer dan 60%.

 

De gezondheidssector kent een groot aantal vakgebieden. Onder meer psychiatrisch verpleegkundigen, psychologen en psychiaters kunnen terecht in de geestelijke gezondheidszorg. Deze deelsector scoort een werkbaarheidsgraad van 64,4%.

 

Ook bij bedrijven

Artsen, apothekers en verpleegkundigen kunnen vaak in ziekenhuizen aan de slag, voor het verlenen van medische hulp of in een coördinerende functie als zorgmanager. De werkbaarheidsgraad in ziekenhuizen is 57,4%. Laboranten vinden ook werk bij grote bedrijven in de medische sector. Farmaceutische bedrijven zoeken vaak vertegenwoordigers.

 

Verder kun je met een medische achtergrond aan de slag bij ziekenfondsen of als medisch beheerder bij een bank.

 

Klik hier voor alle openstaande vacatures in de gezondheids- en welzijnssector.

 

 

 

Bron: www.serv.be. De werkbaarheidsmonitor is een grootschalige enquête die om de drie jaar bij Vlaamse werknemers en zelfstandige ondernemers wordt afgenomen.