Hoe vind je een job dicht bij huis?

Uit een onderzoek van Securex blijkt dat bijna een kwart van de werknemers van job wil veranderen om dichter bij huis te werken. Hoe vind je  gemakkelijk een job dicht bij huis? In welke sectoren of welke bedrijven moet je dan solliciteren?

 

Wil je werken in eigen stad of streek, dan kun je bijvoorbeeld een job zoeken in de sociale sector. Als maatschappelijk werker of huishoudhulp vind je niet alleen een job in je buurt, bovendien kun je je werkrooster aanpassen aan je leef- of gezinssituatie. Je werkt in dagdiensten of nachtdiensten, je werkt weekends -waarvoor je vaak extra wordt betaald-, je werkt in shifts of met vaste uren en je kiest voor  een voltijdse of deeltijdse job.

 

Ook in de zorgsector is dat het geval.  Als verpleegkundige heb je veel flexibiliteit en vind je makkelijk een job in een ziekenhuis in eigen stad of streek. De lokale horeca is eveneens een branche waarin je terecht kunt. Cafés en restaurants zitten altijd om keuken- en zaalpersoneel verlegen.

 

Voel je je meer aangetrokken tot de verkoop? Dan kun je bijvoorbeeld solliciteren in winkels in jouw regio. Als winkelverantwoordelijke sta je in voor de planning en organisatie van je winkel. Een assistent winkelverantwoordelijke helpt de store manager bij de organisatie en het opstellen van een efficiënte werkplanning. Als filiaalmanager ben je de eindverantwoordelijke voor de plaatselijke afdeling van een supermarkt- of winkelketen. 

 

Werk je in de industrie, zoek dan een bedrijf met meerdere afdelingen in verschillende regio’s. Een interessante bedrijfstak is de voeding. Werknemers in de voedingsindustrie werken doorgaans dicht bij huis dan werknemers in andere sectoren.