Dit zijn dé jobs voor een uitstekende werk-levensbalans

Als je een goede combinatie tussen je werk en privéleven belangrijk vindt, komt het erop aan een job met voldoende flexibiliteit te vinden. Gelukkig bestaan er veel functies met een familievriendelijk karakter die toch een mooi loon opleveren.

 

Account managers

Account managers zijn verantwoordelijk voor het versterken en uitbreiden van een kwalitatief klantenbestand. Vaak mogen zij van thuis uit werken of ze krijgen een grote vrijheid om zelf hun werk te regelen.

 

Webdesigners

Webdesigners zijn creatieve talenten die websites op maat van de klant en zijn/haar doelgroep ontwikkelen. Ze zorgen ervoor dat de website snel teruggevonden wordt op zoekmachines en hebben vaak een ondersteunende functie voor de verkoopafdeling. Webdesigners kunnen zelfstandig en flexibel werken: het resultaat telt!

 

Project managers

Project managers zijn verantwoordelijk voor het goed reilen en zeilen van een bepaald project. Zij sturen vaak een heel team aan en hebben hun zeg over diverse aspecten van het project: planning, financiering, personeelsbeleid, veiligheid,… Ondanks hun niet te onderschatten verantwoordelijkheid kunnen ze vaak genieten van flexibele werkuren en zijn ze een beetje hun eigen baas. Je vindt project managers in zowat alle sectoren: bouw, industrie, ICT, logistiek en transport, HR,…

 

Online marketeers

Online marketeers staan in voor het volledige online marketinggebeuren: creëren van webteksten voor de bedrijfswebsite en sociale media, bedenken en organiseren van flyers en (reclame)filmpjes,… Als online marketeer kan je makkelijk van op afstand werken en je werkuren grotendeels zelf organiseren.

 

Parttime medewerkers

Parttime medewerkers vind je eveneens in alle functies en diverse sectoren. Het grote voordeel van parttime werk is dat je echt deel uitmaakt van het team maar minder werkdruk ondervindt omdat je niet fulltime werkt. Parttimers kunnen vaak hun werkuren afspreken met hun leidinggevende, zodat je deze perfect kan afstemmen op je gezin.

 

Freelancer

Freelancers worden tegenwoordig in alle sectoren gevraagd, gaande van analisten tot zelfstandige verkopers. Als freelancer beslis je zelf welke opdrachten je aanneemt. Je kunt dus zelf bepalen wanneer en hoeveel je werkt. Enig minpuntje: vaak moet je het zelfstandigenstatuut aannemen en je bent niet altijd zeker van (voldoende) werk. Anderzijds is het wel erg uitdagend om steeds aan nieuwe projecten te kunnen (mee)werken.

 

Lees ook:

Eerste job? Zo behoud je een goede balans tussen werk en privé

Hoe gaan we het best om met stress en werkdruk?

De 30-urenweek: sprookje of binnenkort realiteit?