In deze jobs is het altijd vakantie

Wordt de grijsheid van leven en werken in Vlaanderen je soms allemaal wat te veel? De files, de treinen en bussen die nooit op tijd komen, de lelijke kantoorgebouwen? Misschien ben je dan dringend aan vakantie toe. Of misschien moet je eindelijk eens voor een job gaan waarbij je permanent op vakantie bént.

 

De reissector

Met een job als reisagent, bijvoorbeeld bij Thomas Cook of Jetair, of in het toerisme, lig je niet om de haverklap zelf aan een of ander zonovergoten strand, maar je mag wel vaak reizen en je kunt internationaal doorgroeien. En als je dan eens echt vakantie neemt, kun je meestal van een fikse korting genieten.

 

De luchtvaart

Vlieg er eens uit. Als je in de luchtvaart werkt is dit dagelijkse kost. Als crew bij Jetairfly, Brussels Airlines of Thomas Cook Airlines ben je voortdurend onderweg. Zelfs in een job waarbij je aan de grond blijft, snuif je voortdurend de vakantiesfeer op, want op de luchthaven is het een constant komen en gaan van mensen die op reis vertrekken of terugkomen.

 

Transport

Met de vlam in de pijp door de Brennerpas, met je dertig tonnen diesel
ver van huis, maar in je sas! Als chauffeur kom je overal. Aan het stuur ben jij de baas. Je kunt meebrullen met je favoriete muziek zoveel je wilt en je geniet van veel vrijheid.

 

De evenementensector

Of je nu een internationale conferentie organiseert, een cultureel evenement of een product launch, in de evenementensector ontmoet je voortdurend boeiende mensen uit alle windstreken. En ze komen naar je toe, je hoeft je zelfs niet te verplaatsen.

 

Tuinaanleg

Hou je van de buitenlucht? Zit je graag tussen het groen en ken je iets van planten? Ga da aan de slag als tuinaanlegger. Gazonnetjes, bloemperken en vijvers aanleggen terwijl de vogels vrolijk fluiten. De vakantie hangt voortdurend in de lucht.

 

Lees ook: