10 redenen om de hele zomer te werken

Op 21 juni start de zomer en kunnen we beginnen dromen van vakantie. Maar niet iedereen gaat op vakantie gaat tijdens het zomerseizoen. 10 redenen waarom ze geen ongelijk hebben.

1. Op vakantie buiten het seizoen

Exuberante prijzen, overvolle stranden, files op de Route du Soleil zover je kan kijken … Waarom zou je op hetzelfde moment als de massa op vakantie vertrekken ? Als je vertrekt wanneer de anderen al lang terug aan hun bureau zitten zijn prijzen niet alleen voordeliger, je vakantie zal ook meer relaxed zijn.

2. Werken in de luwte

Als je de hele zomer werkt, is dat een beetje zoals op vakantie zijn, zonder verlofdagen op te nemen. Het werk vermindert en het grootste deel van je collega’s en bazen zijn op verlof. Je kan dus profiteren van kalme, stressvrije dagen; lange middagpauzes nemen en op tijd naar huis vertrekken!

3. Haal vertraging in

Tijdens het jaar word je al eens overstelpt door het werk, en krijgen enkele dossiers vertraging. De zomer is dan ook het ideale moment om al je werk op orde te krijgen, en zelfs om wat voorsprong uit te bouwen voor de toekomst.

4. Aangenaam woon-werkverkeer

Omdat iedereen zich in de zomer op meer idyllische locaties bevindt, kan jij ’s morgens in alle rust naar kantoor vertrekken. Het openbaar vervoer lijkt niet langer op sardienenblikken op wielen, de files zijn bijna opgelost, en jij kan je in alle rust naar kantoor begeven.

5. Als de kat van huis is…

Je baas is zonder twijfel in vakantie, dus jij kan in alle rust werken zonder dat iemand elke vijf minuten je op de vingers komt kijken. Je kan doorwerken zonder dat je verantwoording moet afleggen aan je chef, is dat niet geweldig?

6. Leer collega’s van andere diensten kennen

Zelfs als de collega’s waar je normaal contact mee hebt naar het warme zuiden zijn getrokken, ben je niet helemaal alleen op bureau. Andere collega’s van diensten waar je zelden of nooit mee in contact komt zijn wel aanwezig, profiteer dus van de gelegenheid om hen te leren kennen en je netwerk uit te breiden.

7. Geen kinderverhalen meer van collega’s

Je hebt nog geen kinderen, of ze zijn al volwassen; en toch moet je dagelijks hopen verhalen over de oogappels van je collega’s aanhoren. Gelukkig is de zomerperiode een schoolvakantie, dus dit is hét moment waarop die collega’s op verlof vertrekken. Voor jou is dit dan ook een adempauze in de wereld van de babyverhalen.

8. Tijdens jouw vakantie valt niemand je lastig

Tijdens de zomer zijn de meeste collega’s de deur uit, dus de overblijvers moeten lopende dossiers opvolgen waar ze nog niet eerder aan werkten. Vaak moeten ze dus de initiatiefnemers op vakantie storen met vragen. Wanneer je verlof neemt buiten het seizoen is bijna iedereen op kantoor, waardoor ze de vragen zonder je hulp wel kunnen oplossen.

9. Maak de collega’s jaloers

Wanneer je tegelijk met je collega’s uit vakantie komt, zal je zongebruinde snoet verloren gaan in de massa. Wanneer je je vakantie uitstelt, keer je later op het jaar terug met een zomerse teint wanneer de rest alweer bleker dan ooit eruit ziet. Je wordt dé blikvanger aan het koffieapparaat!

10. Lijk een modelwerknemer

Wie een hele zomer plichtsgetrouw aan zijn bureau zit kan niet anders dan in de gratie komen van de chef. Dit is dus de ideale periode om later naar terug te grijpen als je om opslag gaat vragen.

Bron : L’express.fr