Thuis werken wordt gemakkelijker

De toenemende files zorgen ervoor dat steeds meer mensen van thuis uit willen werken. Door het internet en andere IT-toepassingen wordt werken van op afstand ook makkelijker. Voor deze jobs hoef je je deur niet meer uit!

 

Vertalers

Vertalers krijgen hun vertaalopdrachten gewoon via internet doorgestuurd en de vertaling moet binnen een vooropgestelde termijn klaar zijn. Je kan dus grotendeels zelf je werkuren bepalen. Maak meteen duidelijk welke talen je beheerst en bespreek op voorhand de vergoeding af die je voor een bepaalde opdracht wilt.

 

IT-support

IT-support managers kunnen dankzij de nieuwste technologieën van op afstand informaticaproblemen detecteren en/of oplossen.

 

Bediende

Als commercieel of administratief medewerker kan je helpende uitbouw van het klantenbestand, telefonisch afspraken regelen, databanken aanvullen, briefwisseling verzorgen,… Veel bedrijven bieden tegenwoordig de mogelijkheid tot (deeltijds) thuiswerken aan.

 

Copywriters

Als copywriter of tekstschrijver maak je teksten op maat van de klant. Dit kan voor een website zijn maar evengoed voor folders, flyers, advertenties,… Belangrijk is dat je een goede kennis hebt van de producten/diensten die je opdrachtgever aanbiedt en dat je voor een bepaald doelpubliek kunt schrijven.

 

Vormgevers

Als grafisch vormgever leg je vaak de basis voor een echte ‘huisstijl’ van een bedrijf. Je ontwerpt logo’s, briefhoofden, formats voor de website, enz. Het is een creatieve job maar je hebt toch ook een flinke dosis commerciële feeling nodig.

 

Callcenter medewerkers

Als callcenter medewerker zorg je voor de uitbouw van een klantenportefeuille door telefonische prospectie. Maar je kan evengoed ingeschakeld worden om de klantendienst of de helpdesk van een bedrijf te versterken. Soms mag je na een interne opleiding van op afstand werken.