In deze jobs heb je flexibele uren

Heb jij een broertje dood aan 9 to 5, maar ben je wel bereid om hard te werken? Dan zijn de onderstaande jobs misschien wel iets voor jou.

 

1. Kok

Jouw uurrooster ziet er als volgt uit: je werkt wanneer andere mensen honger hebben. De periodes daartussen vul je in naar eigen believen. Misschien gun je jezelf wel een power nap om de avondshift heelhuids door te komen?

 

2. Buschauffeur, trein- en trambestuurder

Nog voor het alarm afgaat van de meeste mensen, ben jij al druk in de weer. Je brengt pendelaars en reizigers op de meest uiteenlopende momenten van de dag veilig naar hun bestemming en geniet tegelijkertijd van ons mooi (stads)landschap.

 

3. Grafisch vormgever

Is je computer uitgedost met de meest hightech programma’s op de markt? Dan is thuiswerk voor jou perfect mogelijk. Je wacht geduldig op de tekstuele input van collega’s en gaat vervolgens je creatieve gangetje.

 

4. Poetshulp

Elke dag werken miljoenen mensen in gebouwen waar jij in de vroege of late uurtjes bent door gewalst met vod, zeep en stofzuiger. Die werkuren laten toe dat je genoeg tijd hebt voor een goedgevuld privéleven.

 

5. Ambtenaar

In geen enkele sector is het systeem van glijdende werkuren zo goed ingeburgerd als in onze overheidsdiensten. Als ambtenaar heb je de luxe om je dag zo in te delen dat je kinderen geen uren aan de schoolpoort hoeven te wachten.

 

6. Vertaler

Jij laat pendelen en collega’s voor wat ze zijn; veel meer dan een collectie woordenboeken, een tas koffie en een goed functionerende mailbox heb jij niet nodig om je job goed te doen.

 

7. Vrachtwagenchauffeur

Te lang op dezelfde plaats vertoeven is voor jou geen optie. Het liefst van al ben je steeds onderweg, met alleen de radio om je te gezelschap te houden. Thuiskomen is toch zoveel leuker als je lang genoeg bent weggeweest, niet?

 

8. Verzorger

Kinderen, zieken, ouderen: wie hulpbehoevend is, rekent op élk uur van de dag – ook ’s nachts – op jouw zorg. Je werkt in teamverband én in shifts, dus geen twee opeenvolgende werkdagen zien er hetzelfde uit.

 

9. Horecamedewerker

Van de allereerste kop koffie tot het allerlaatste pintje: zowel norse ochtendpendelaars als dronken studenten vertrekken bij jou gelukkiger dan dat ze zijn binnengekomen. Santé!

 

10. Vrijwilliger

Als vrijwilliger aan de slag gaan voor een organisatie is niet alleen nobel, het is ook verstandig. Je bepaalt zelf wanneer en hoe lang je werkt (ze betalen je toch niet…) en ondertussen kan je een extra kruisje aanvinken op je cv!

 

 

Lees ook:

Het einde van de 38-urenweek: theorie versus praktijk

Flexibel werken wordt het nieuwe ‘normaal’

Jouw kantoorbaan over 20 jaar