Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Hosselen, nu al dé trend van 2010

Hosselen, dus. Surinaamse straatslang die verwijst naar allerlei activiteiten die mensen – drugdealers vooral - ondernemen om aan geld te komen. Maar vergeet die negatieve connotatie meteen, zegt de Nederlandse hr-expert Cor Rietman, want de trend wordt bepalend voor de arbeidsmarkt in 2010. “De arbeidsmarkt is zo flexibel geworden dat een uitgestippelde loopbaan met een opeenvolging van vaste banen steeds minder voorkomt. Periodes van vast werk zullen zich afwisselen met periodes van uitzendwerk of zelfstandig ondernemerschap”, aldus Rietman. “Het gaat vaak om ervaren werknemers die hun kennis en expertise voor meerdere opdrachtgevers willen inzetten, als freelancers dus. In periodes dat ze minder opdrachten hebben, nemen ze er een klein baantje bij, verkopen ze online spullen of nemen andere klussen aan om aan geld te komen.”

Minder opdrachten door crisis

De crisis heeft de evolutie nu al een duw in de rug gegeven, meent Cor Rietman. “Door de crisis krijgen freelancers vaak fors minder opdrachten. Daardoor zijn zij meer dan anderen genoodzaakt om andere activiteiten erbij te nemen om een voldoende inkomen bij elkaar te krijgen. Sommige freelancers zoeken opnieuw een vaste baan, omdat ze te weinig financiële reserves hebben. Zij willen in het vervolg wellicht beter voorbereid aan hun avontuur beginnen. Bijvoorbeeld door zich eerst de nieuwe vaardigheden eigen te maken die nodig zijn voor een leven als freelancer: het opbouwen en onderhouden van een goed netwerk, commerciële vaardigheden om nieuwe opdrachten binnen te halen, financiële planning en administratie. Of door geleidelijk een bestaan als freelancer op te bouwen door een vaste baan te combineren met freelance-opdrachten. Voor bedrijven zijn de voordelen duidelijk, zeker in crisistijd: bij een kleiner aantal orders is het makkelijker afscheid te nemen van een freelancer dan van een vaste werknemer.”

Werkgevers houden van freelancers

Toch is de toename van freelance-opdrachten en tijdelijke contracten een structurele trend, meent Rietman. Los van de crisis zien steeds meer werkgevers en werknemers de voordelen ervan in. Hij ziet zelfs netwerken van freelancers ontstaan die samenwerken voor opdrachten die te groot zijn om alleen op te knappen. Voor werknemers zijn er verschillende voordelen aan verbonden, meent hij: ze hoeven klussen waar ze geen zin in hebben niet langer te doen, kunnen vaak meer geld verdienen en een beter evenwicht met hun privéleven realiseren. “Je ziet het hosselen in verschillende sectoren: architecten, acountants, juristen, marketingspecialisten, communicatieadviseurs, journalisten, ... .” Rietman hosselt zelf ook: hij is communicatiemanager bij het ministerie van Economische Zaken in Nederland, medeoprichter van internetuitgever Personeelsnet Media en heeft een eigen blog over human resources.

Tekst: Dominique Soenens