Blijft een bedrijf draaien als iedereen telewerkt?

Ja, het kan. Een bedrijf kan perfect draaien als iedereen van thuis uit werkt. Dat bewees het Amerikaanse tijdschrift Inc. Magazine. Voor het april-nummer kwam geen enkele werknemer naar kantoor. "Vooraf had ik mijn bedenkingen, maar uiteindelijk bleek dat niet nodig", aldus initiatiefnemer Max Chafkin. Denken de werknemers er net zo over?

De voorstanders

- Hoofdredactrice Jane Berentson: "Naar kantoor gaan, is niet meer nodig. Er komen steeds meer technologieën bij die telewerken en thuiswerken vergemakkelijken. Waarom dan nog die afstand doen?"

- Copy chief Peter McLaughlin: "Ik was nogal sceptisch toen het experiment begon, maar ik ben intussen helemaal overtuigd. Ik zou er zelfs voor kiezen om fulltime thuis te werken. Het zou me 300 euro per maand bespaen en ik zou pas om 10u moeten opstaan."

De tegenstanders

- Kasey Wehrum, redacteur: "Ik zat de hele dag opgesloten in mijn kleine appartement zonder dat ik tegen iemand kon praten. Een vreemd gevoel."

- Rick Schine, redacteur: "Hoewel ik thuis was, was ik niet beschikbaar voor mijn familie. Dat was voor mezelf en mijn vrouw en kinderen moeilijk om te aanvaarden."

Tekst: Jonas Stevens - Bron: Inc.com

Reageer

Ben jij een voorstander van telewerken? Doe je het al regelmatig? Wat zijn volgens jou de voor- en nadelen?

Lees ook:
- 4 manieren om geconcentreerd te blijven als je thuis werkt
- Telewerken nog niet ingeburgerd
- Hoe maak je goede afspraken met je werkgever?