Vijf tips om je team te motiveren

Stuur je een team aan? Dan is het belangrijk om je mensen op de juiste manier te motiveren. Gebruik de juiste aanpak en ze beklimmen bergen. Hier zijn vijf tips waarmee je als manager gegarandeerd een gemotiveerd team achter je krijgt.

 

1. Toon betrokkenheid

Luister naar je mensen. Wat zijn hun behoeften? Wat leeft er onder hen? Toon begrip voor hun situatie en oordeel niet. Als je medewerkers voelen dat ze gesteund worden, krijgen ze vleugels.

 

2. Wees authentiek

Dat wil zeggen: ken in de eerste plaats jezelf. Wat je uitstraalt, is hoe anderen jou zien. Zorg ook dat je inzicht hebt in de persoonlijkheid van je medewerkers. Streef ernaar om de juiste dingen te doen voor jezelf en voor het team. 

 

3. Walk your talk

Kom je afspraken na en doen geen valse beloftes. En als je team stormen moet trotseren, spring dan in de bres. Steek je handen uit de mouwen en help hen erdoorheen.

 

4. Los conflicten op

Niets zo demotiverend als conflicten. Als er problemen zijn in je team, pak die dan meteen aan. Gebruik conflicten als leermomenten om je team op te leiden om zelf beter met wrijvingen om te gaan.

 

5. Blijf communiceren

Steve Jobs slaagde erin om te communiceren op alle niveaus van de organisatie en iedereen direct en indirect te betrekken bij de strategie. Praten met elkaar bouwt bruggen en zorgt voor hechte allianties binnen teams. Het verbetert de relaties en bevordert de teamspirit.

 

Lees ook: Hoe omgaan met stress op teamniveau? 

Bron: www.expertacademy.be.