De leukste lowcost teambuilding-activiteiten

Een dagje teambuilding hoeft geen fortuinen te kosten om origineel en effectief te zijn. Drie ideeën.

1. Een workshop improvisatietheater

Associëren, accepteren, luisteren, samenwerken ... Al die vaardigheden moet u aanscherpen om tot  resultaat te komen in het improvisatietheater. Net als in een werksituatie dus.  Een basisworkshop improvisatietheater is dan ook een ideale manier om de groepsdynamiek onder collega’s te versterken.

Tijdens de basisworkshop krijgen de deelnemers de technieken van het improvisatietheater aangeleerd, en krijgen ze de kans die in te oefenen. De workshops worden aangeboden door  de Belgische Improvisatie Liga. Reken op 750 euro voor een basisworkshop van 3 uur voor een groep tot 20 personen. De workshops worden zowel in het Nederlands, Frans als Engels aangeboden over het hele land. Voor meer info: www.bil.be

2. Een sessie teamdansen

Gooi eens samen met de collega’s de beentjes los. Individueel of per paar. Een initiatie Afrikaanse dans met live percussie, een portie salsa of flamenco, of leert u liever swing of lindy hop? De ene collega moet al wat meer schroom overwinnen dan de andere, maar goed voor de groepssfeer is samen dansen in ieder geval. 

Initiaties worden gegeven door bijvoorbeeld Danshuis De Ingang in Gent. Vanaf ongeveer 150 euro per uur, per groep (tot 30 personen). Voor meer info: www.de-ingang.be

3. Wandel- en fietstochten met een extra

Altijd een schot in de roos: een sportieve activiteit gekoppeld aan een competitief element.

Bij vzw Mobiel uit Kortrijk kan u bijvoorbeeld terecht voor

  • (culinaire) tochten op gewone of “gekke” fietsen
  • steptochten door de Kortijkse steegjes. Vanaf 205 euro voor een groep van 15 personen. Kan ook worden gecombineerd met een fotozoektocht.
  • fiets- of steptochten met allerlei spelletjes onderweg, die worden uitgewerkt op maat.
    Voor meer info: www.mobiel.be

Vizit biedt culinaire en andere wandelingen aan in 12 Belgische steden. Zo is er de wandeling “Voor geboren winnaars”, waarbij de groep wordt opgedeeld in  kleine teams die het tegen elkaar opnemen. Punten worden verzameld door antwoorden te zoeken op de vragen van de gids, maar ook door ludieke doe-opdrachten zoals kermiseendjes vissen in een fontein, een Middeleeuws steekspel, oude volksspelen of om ter snelst garnalen pellen. Vanaf 80 euro per groep tot 25 personen. Kan ook inclusief maaltijden worden geboekt (vanaf 45 euro per persoon met een driegangenmenu).  Meer info: www.vizit.be.

<< Terug naar de andere vragen!