"Departementsdag in Bokrijk"

Naam: Stephanie De Wulf

Functie: Coördinator Dienst Personeel & Organisatie (P&O)

Organisatie:
Landbouw en Visserij

Diploma's: Licentiaat Handelswetenschappen, optie HRM / Lerarenopleiding / ManaMa Sociaal Recht / Master in de Arbeids- en organisatiepsychologie

Leeftijd: bijna 31 jaar

Elke week blogt een m/v talent aan de slag bij de Vlaamse Overheid over zijn job. Deze week is het de beurt aan Stephanie De Wulf, Coördinator Dienst Personeel & Organisatie bij Landbouw en Visserij.

Lees de rest van haar werkweek op de website van Jobpunt Vlaanderen.

De wekker om 5.45 uur … Hoe kan dat? Tuurlijk! Het is vandaag onze departementsdag … 6.40 uur trein op naar Brussel. Daar aangekomen neem ik nog even rustig de tijd om een krant en koffie te kopen. Gewapend met krant en koffie kan de treinrit naar het verre Bokrijk beginnen. Gelukkig ben ik in het goede gezelschap van een tiental collega’s.

D-Day oftewel departementsdag

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren een aantal creatieve geesten van het departement een departementsdag. Alle 350 personeelsleden nemen deel en elk jaar staat deze dag in het teken van een thema. Dit was ook dit jaar het geval. Om het geheel in te kleden werd dit jaar geopteerd voor het kader van een filmset.

In de voormiddag werden enkele collega’s aan het woord gelaten over hun passie en de motivatie en ‘goesting’ om de passie uit te voeren. In de namiddag stonden de waarden van ons departement in the picture. Gezien ik een heel fijne dag heb beleefd, vertel ik jullie graag meer over de gevolgde workshops en het namiddagprogramma.

Een passie voor Kendo en communicatie

Collega TT heeft een passie voor communicatie en wilde daarvan gebruik maken in de sportclub van haar kinderen. Zij beoefenen (je hoort me al komen) Kendo. Ik kende het eerlijk gezegd ook niet, maar het blijkt eigenlijk een Japanse zwaardvechtkunst waar je oefent op zelfdiscipline. TT heeft een aantal acties ondernomen om deze sport onder de aandacht te brengen en ze slaagde erin zelfs Karrewiet en een aantal lokale kranten hiervoor te strikken. De manier waarop TT vertelde … het moet echt wel een passie zijn!

Brouwen was vroeger een vrouwenberoep

Wist jij dat brouwers vroeger vrouwen waren? Hilde, een andere collega, is zelf brouwer en nam ons mee in haar verhaal, waaronder dus dit thema. Hilde vertelde hoe zij en haar man deelgenomen hadden aan een wedstrijd voor amateurbrouwers. Ze wonnen deze wedstrijd en besloten kort nadien hun eigen bier te gaan brouwen op hun vierkantshoeve. Hilde beantwoordde de vele vragen uit de groep met plezier en je zag dat ze het brouwen met volle goesting doet.

Johan, mijn held(enbergh)!

Johan Heldenbergh in levende lijve … je zal je misschien afvragen wat hij op een D-Day van Landbouw en Visserij komt doen? Wel, herinner je je de film ‘Schellebelle 1919’? Johan is van Schellebelle en heeft samen met de inwoners van Schellebelle (amateurs dus eigenlijk) een film op groot scherm gebracht. Één van de acteurs in deze film, is één van onze collega’s! Henkie had dan ook aan Johan gevraagd om zijn verhaal te komen brengen en dat deed hij ook. Hij vertelde hoe dat allemaal in zijn werk is gegaan en wat de succesfactoren waren in dit verhaal. Je kon de passie aflezen in zijn ogen.

Let’s battle!

Na een lunch, was het tijd om te battelen! Mijn competitieve geest kwam boven en ik ging onmiddellijk op zoek naar mijn team. Men had op voorhand teams samengesteld op basis van een top 3 van favoriete films. Ons team was ‘Groenten uit Balen’.

De bedoeling van de namiddag was om goed samen te werken in je team en op die manier tot een goed resultaat te komen (samenwerken en resultaatgerichtheid zijn twee van de zes waarden van het departement). Wij hadden alvast beslist dat we wilden winnen. Geen makkelijke opgave als je weet dat er maar liefst 60 teams verspreid over Bokrijk rondliepen. Maar … we gingen ervoor … gewapend met denk- en doevragen (die we op voorhand dienden op te maken) daagden we het ene team na het andere uit. We hadden afgesproken enkel doevragen te doen, omdat die drie punten opleverden en een denkvraag slechts één. We liepen gezwind door het domein en beseften op een bepaald moment dat we nog een aantal posten dienden te passeren om extra punten te kunnen winnen. We zetten het dus op een loopje, probeerden andere teams te ontlopen en hadden uiteindelijk alle nodige stempels verzameld.

Compleet uitgeput gingen we terug naar de verzamelplaats, waar onze puntenbladen gecheckt werden en de totalen berekend werden. En dan was het tijd voor de Oscarnominaties …

And the winner is …

Groenten uit Balen! Echt waar! Ons teamwork had dus geloond en dat was uiteindelijk de bedoeling!

Zoals het een echte award-uitreiking betaamt, werd het geheel afgesloten met een woordje van onze VIP (onze grote baas dus) en een kleine receptie. Ik bleef nog even nakeuvelen met enkele collega’s en opteerde ervoor niet de trein van 16.30 uur terug te nemen (die zou toch overvol zitten). Moe en tevreden kwam ik thuis! Ik had een heel fijne dag achter de rug, heb geleerd wat collega’s drijft om de dingen te doen die ze doen én ik heb opnieuw een aantal mensen leren kennen uit andere afdelingen.

Morgen ben ik op verplaatsing voor mijn werk in Merelbeke … benieuwd hoe het er daar aan toe gaat? Lees dan morgen het vervolg.