Geluk in de liefde is ook geluk in het werk

Wie een goede relatie heeft, plukt daar ook de vruchten van in zijn/haar carrière. Bovendien staat er je niets in de weg om allebei aan je carrière te timmeren.

 

Zorg zorgt voor harmonie

Wetenschappelijk onderzoek bij 5000 getrouwde koppels (Washington University) heeft aangetoond dat een goed draaiend huishouden en liefdesleven afstraalt op je carrière.

 

Je kent ongetwijfeld het gezegde: achter elke succesvolle man/vrouw staat een liefhebbende partner. Het mag dan wat als een cliché klinken, maar er zit veel waarheid achter. Als één van beide partners de ‘zorgzame’ rol opneemt, dan kan de ander helemaal focussen op zijn/haar carrière.

 

Zijn de huishoudelijke taken netjes verdeeld? Hebben jullie een beurtrol wat betreft het buitenzetten van het vuilnis? Gras maaien? Wordt er door jullie beiden gekookt? Loopt, met andere woorden, alles op rolletjes? Dan is de kans groot dat het op je werk ook behoorlijk goed gaat. Liefhebbende, geëngageerde en zorgende partners zorgen er immers voor dat je op je werk minder piekert over het huishouden: je weet dat iemand om boodschappen zal gaan, de kinderen van school zal halen en de boel aan de kant zal houden. Je hoeft dus enkel met je werk bezig te zijn. Of met de planning van je carrière.

 

Goeie relatie, succes in de job

De relatie als spiegel voor de manier waarop je carrière verloopt? Het is geen fabeltje, integendeel. Als er vertrouwen is tussen jij en je partner, zorgt dat voor stabiliteit, en dat straal je uit. Vertrouwen thuis leidt tot vertrouwen op het werk. Het omgekeerde geldt echter ook: problemen thuis kunnen zorgen voor problemen op het werk, iets wat niemand echt zal verbazen: thuis vertrekken na een ruzie werkt door op je werk; thuis vertrekken na een liefdevolle ochtend en een leuk afscheid geeft je energie.

 

Je partner succes, jij succes

Er is nog meer aan de hand: heeft je partner zelf een bloeiende carrière, dan is de kans groot dat je daar als wederhelft de vruchten van plukt; het heeft alles te maken met netwerken en kennis van het vakgebied. Wie op een belangrijke stoel zit, krijgt vaak informatie uit eerste hand en is als eerste op de hoogte van mogelijkheden binnen het bedrijf of het netwerk waartoe het bedrijf behoort. Kennis die belangrijk kan zijn voor de carrière van de partner. 

 

Lees ook:

De 10 beste beroepen voor een goede work-lifebalans

Liefde op het werk: een mijnenveld

Verliefd op je collega? Zo ga je ermee om