Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Voor mijn baan moet ik af en toe een maatpak dragen. Hoe pak ik dit aan?

De meeste mannen zijn er niet dol op, de meeste vrouwen wel, tenminste als het als gegoten zit: het maatpak. Mijn tante zaliger, die om den brode blouses en broeken naaide en verstelde, uitte ooit de gevleugelde woorden: “Ik kijk eerst naar het pak, dan pas naar de man.”

Soms kan u er nauwelijks onderuit, of het nu voor een chique receptie op het werk of voor een bruiloft is. Zes tips op maat.

  1. Dé gouden regel: kies een pak dat perfect om uw lenden zit. Niets zo ergerlijk als een kostuum dat vormeloos hangt te fladderen of waarbij het beginnende buikje ongenadig de aandacht steelt. Kleine mannen kiezen best voor een effen stof of verticale streep. Lange smalle mannen kopen best een getailleerd hemd en jas, anders lijkt het alsof u zwemt in het pak.
  2. Wilt u op zeker spelen? Ga op pad met uw geliefde, dan bent u min of meer zeker dat u niet met een miskoop thuiskomt.
  3. Een pak op maat hoeft niet altijd even duur te zijn. Sommige pakkenwinkels leveren pakken die perfect naar uw lichaam gevormd zijn, al vanaf 300 euro. Zoals het Nederlandse Suitsupply - met onder andere een winkel in Antwerpen - waar u zelf kan kiezen tussen tientallen stoffen, pasvormen en kleuren. Een kleermaker, aanwezig in de winkel, doet de rest.
  4. Aarzel niet om kleine ‘aanpassingen’ te vragen, ook al koopt u een confectiepak. Een broek inleggen of versmallen: kleine details maken een wereld van verschil.
  5. Vergeet de das niet. Volgens de Britse citatenmeester Oscar Wilde is een goedgeknoopte das de eerste serieuze stap in het leven. Maar kies nooit voor schreeuwerige kleuren, tenzij u in negatieve zin wil opvallen.
  6. Begin er gewoon zelf aan. Naaien is weer hip en oefening baart kunst. Trendy jongeren starten zelf met naaiateliers, in Turnhout vindt u zelfs het naaicafé Atelier Creatief, waar kilometers stof en ratelende naaimachines op u staan te wachten.

<< Terug naar de andere tips