Werknemers met een handicap welkom bij Manpower

Vandaag telt Vlaanderen naar schatting 500.000 mensen met een handicap. 200.000 daarvan zijn aan het werk, 31.282 personen waren eind december ingeschreven bij VDAB als Niet-Werkende Werkzoekenden (NWWZ) met een arbeidshandicap. "Als het op werk aankomt, blijven de deuren al te vaak dicht voor mensen met een beperking", zegt Tom Van Geystelen, sales & operations director North bij Manpower Belgium. "Net daarom hebben wij Manpower Unlimited opgericht."

Advies en ondersteuning bij rekrutering

Via individuele begeleiding helpt Manpower Unlimited kandidaten aan een tijdelijke of vaste job of een geschikte stageplaats. Daarnaast biedt het persoonlijk advies en praktische ondersteuning bij de rekrutering en integratie van deze categorie van werknemers. Dat doet het al 2 jaar lang met succes in Brussel en Wallonië, en vanaf nu ook in Vlaanderen.

Voor dit project werkt Manpower Unlimited samen met VDAB en GTB (door VDAB erkende en gesubsidieerde Gespecialiseerde TrajectBepaling en -Begeleiding). Concreet verwijst Manpower Unlimited kandidaten door naar VDAB en het GTB-netwerk voor verdere trajectbegeleiding en vorming. En omgekeerd sturen VDAB en het GTB-netwerk geschikte werkzoekenden naar Manpower Unlimited door om sneller en breder toegang te krijgen tot vacatures in Vlaamse bedrijven.

Nu al 50 kandidaten klaar voor de arbeidsmarkt

Manpower Unlimited is op dit moment in Vlaanderen al aan de slag met een kleine 50 kandidaten. Caroline Ottevaere, senior consultant Manpower Unlimited: “Behalve met VDAB en GTB werken we ook samen met andere organisaties en verenigingen, zoals de Brailleliga, Jobkanaal, Vooruitzenden, Vlaams Fonds voor Gehandicapten (VFG), etc. Via al die kanalen samen hebben ondertussen al zo’n 50 werkzoekenden met een handicap de weg gevonden naar Manpower Unlimited. Het is nu aan ons om onze klanten proactief te benaderen en hen te overtuigen van de meerwaarde van deze kandidaten. We mikken zowel op vacatures in de administratie, receptie en telefonie als op jobs voor bijvoorbeeld programmeurs, netwerkbeheerders, helpdeskmedewerkers, productiearbeiders, magazijniers, koeriers, kassiers, klantendienstmedewerkers en tekenaars. En er komen er de volgende weken ongetwijfeld nog bij.”