Zo weet je of je toe bent aan een nieuwe job

Zo stilaan heeft elke Belg wel zijn buik vol van de eeuwige plensbuien. Verlang jij ook naar een flinke portie zon om je batterijen terug op te laden? Of is er meer aan de hand en moet je misschien zelfs op zoek naar een andere job? Doe de test!

 

1. Je hebt stressklachten       

Spanningshoofdpijn, pijnlijke nekspieren of maagproblemen zijn vaak symptomen van te veel stress. Ben je daarnaast geprikkeld, slecht gehumeurd en heb je slaapstoornissen? Dan is er overduidelijk iets aan de hand.

 

2. Je hele leven draait om jouw werk…                                                                                                

Blijf je steeds vaker weg van familiefeestjes, schoolfeesten of ga je niet meer op stap met je vriendinnen? Dan laat je het  werk wellicht te veel overheersen op je privéleven.

 

3. Je maakt meer fouten op het werk

Je betrapt jezelf erop dat je op het werk meer fouten maakt dan gewoonlijk. Je hebt moeite om je te concentreren of je te focussen op één taak. Dan wordt het wellicht tijd om wat gas terug te nemen.

 

4. Je bent niet meer enthousiast over je werk                                                                                                 

Sleep je je iedere morgen met tegenzin naar het werk? Je beleeft geen plezier meer aan taken die je vroeger leuk vond. En je kan je in de verste verte niet meer herinneren wat je ooit zo boeiend vond aan je job?

 

5. Je maakt ongezonde keuzes om met je stress om te gaan

Zodra je thuis komt van je werk, heb je een glas wijn nodig om tot rust te komen. Je hebt last van eetbuien of blijft na je werk futloos voor de televisie hangen met een zak chips… Als je ongezonde routines kweekt om met je stres om te gaan, is dat een teken aan de wand.

 

6. Je dagdroomt over een ander leven

Je betrapt jezelf er op dat je tijdens het werk steeds vaker begint te dagdromen. Over wat je zou doen wanneer je de grote Lotto-pot wint, over die absolute droomvakantie,… Je gelooft echt dat een andere job jou ook een beter leven zou bieden.

 

Beantwoord bovenstaande stellingen met ja of neen. Heb je 3 keer ‘ja’ geantwoord, dan is het beslist tijd voor een welverdiende pauze. Maar dat betekent nog niet dat je ook op zoek moet naar een andere job. Want het gras is niet altijd groener aan de overkant. Het is perfect mogelijk dat je na een leuke vakantie met meer afstand naar je job kunt kijken en de dingen weer in het juiste perspectief kunt zien.

 

 

Als je echter meer dan 4 keer ‘ja’ hebt geantwoord, is er meer aan de hand. Dan gaat het niet meer om een tijdelijke inzinking maar voel je je écht niet meer goed in deze job. Zet dan nog eens alle voor- en nadelen van je huidige job op een rijtje. Als het negatieve het overwicht blijft halen, moet je daar je conclusies uit trekken. Want niemand is ermee gebaat wanneer je ongelukkig bent in je job. Jijzelf niet maar ook je baas niet!

 

Lees ook:

Johan Verstreken koos met succes voor een volledig nieuwe carrière

Vlaamse werknemers: honkvast, maar niet gelukkig?

Waarom een carrièreswitch maken moeilijk maar niet onmogelijk is

 

 

Bron: Businessinsider