Met deze jobs blijf je in topconditie!

Behoor jij eerder tot het beweeglijke type dat er niet aan mag denken acht uur te worden vastgepind op een bureaustoel? Ben je in topconditie en wil je dat ook zo houden? Dan zijn onderstaande jobs misschien wel iets voor jou. Want in deze functies doe je vanzelf aan conditietraining!

 

Magazijnier

Als magazijnier heb je best stevige spierballen: paletten versjouwen, vrachtwagens laden, bestellingen voorbereiden, het magazijn schoonmaken en daarnaast ook wat administratief werk voor je rekening nemen. Als magazijnier moet je echt wel je mannetje kunnen staan!

 

Verpleegkundige

Alhoewel er tegenwoordig ‘stalen verpleegsters’ bestaan die het fysieke werk van de echte verpleegkundigen verlichten, vereist deze job toch een goede lichamelijke conditie. Patiënten overeind helpen, bedden opmaken, … En je mag niet indommelen tijdens de nachtshift! Bovendien leg je als verpleegkundige ook heel wat kilometers per dag af in het ziekenhuis. Goede schoenen en fitheid zijn dus warm aanbevolen.

 

Arbeider

Als arbeider kan je ingeschakeld worden in diverse sectoren: bouw, productie, industrie, logistiek, in de haven… Je bent bereid stevig je handen uit de mouwen te steken. Met zware materialen sleuren of zware machines hanteren is vaak onderdeel van de job. En voor bepaalde functies – bijvoorbeeld dakwerker – komt er nog wat klauterwerk aan te pas. Als je dan ook nog de veiligheidsregels weet te respecteren, zal je geen moeite hebben om een job te vinden.

 

Werfleider

Als werfleider ben je verantwoordelijk voor het goede reilen en zeilen op een (bouw)werf of voor een bepaald project. Je bent dus niet te beroerd om helm en veiligheidsschoenen aan te trekken en de werken ter plaatse te coördineren. Regen en wind kunnen jou niet tegenhouden om je team te coachen en te motiveren. En als het moet, stroop je zelf de hemdsmouwen op om een klus tot een goed einde te brengen. Daarnaast heb je de brains om alle administratieve, financiële en andere procedures op te volgen.

 

Monteur

Als monteur kan je op diverse terreinen worden ingezet. Als zeulen met zware bouwmaterialen, hanteren van zware machines, afbraak- of graafwerken,… voor jou geen probleem vormen, maak je al een goede kans. Als je daarnaast ook nog eens een technische opleiding volgde, geen hoogtevrees hebt en flexibel bent ingesteld, is de job van monteur jou helemaal op het lijf geschreven.

 

 

Lees ook:

10 jobs die je in openlucht kunt uitoefenen

Stappenplan voor een efficiënte “jobhunt”

10 keer werken aan de gezondheid op het werk