Zwaar weekend gehad? 9 tips om de werkdag te overleven

Gisteren te laat in je bed en nu veel moeite om je ogen open te houden voor je computer? Geen paniek, ziehier onze trucjes om de dag door te komen.

1. Drink!

Zet 's morgens een grote fles water op je bureau en dwing jezelf regelmatig te drinken. Het maakt dat je lichaam niet dehydrateert, beperkt je verlangen naar een ongezonde snack en voorkomt een slaperig gevoel.

Drink ook niet al te veel koffie of cola. Cafeïne mag je dan wel alerter maken, het zorgt ervoor dat je deydrateert en dat je 's nachts minder goed slaapt.

2. Zet de radio aan

Voel je je aandacht verslappen, zet dan even wat muziek op. Idealiter draai je de volumeknop helemaal open en zing je uit volle borst mee. Na drie minuten kan je er weer helemaal tegenaan.

3. Kies voor een power outfit

Hou je slobbertrui voor luie zondagen en haal voor je werkdag een professionele outfit uit de kast. Sta je voor de spiegel, dan krijg je een energiek persoon te zien. Dat zal je helpen om je mentaal ook zo te voelen. Loop je er slonzig bij, dan krijg je het tegenovergestelde effect en zal je je algauw loom voelen.

4. Beweeg

10 minuten een frisse neus halen na de lunch, langsgaan bij je collega in plaats van te mailen, de trap nemen in plaats van de lift,... Maak het jezelf niet al te gemakkelijk op kantoor. Door te bewegen laat je het bloed in je lichaam circuleren en voorkom je een middagdip.

5. Zet het raam open

Te warm, te koud. Zelden is de temperatuur op kantoor ideaal. Weet wel dat je in een koudere ruimte alerter zal werken. Even dat raam openzetten om frisse lucht binnen te laten is dus een goed idee.

6. Stop een muntje in je mond

Een stukje suikervrije kauwgom met een frisse smaak in je mond kan helpen om je wakker te houden.

7. Haal de routine uit je werk

Hou de moeilijkste taken voor 's morgens, kies na de middag voor minder intensieve klussen. Vermijd wel routine, want je aandacht gaat erdoor verslappen. Je brein uitdagen is dé manier om een middagdip tegen te gaan.

8. Plens koud water in je gezicht

Net zoals een douche 's morgens je wakker maakt, zal je je ook frisser voelen als je koud water in je gezicht gooit. Gewoon je handen wassen kan ook al wonderen doen.

9. Denk aan wat je 's avonds zal doen

Maak een lijstje met wat je allemaal wil doen voor je naar huis kan. Heb je nog een leuk uitje gepland, denk er dan regelmatig aan. Je zal beter presteren en productiever zijn als je iets hebt om naar uit te kijken.