Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Zomer op kantoor: 5 tips om productief te blijven

Buiten is het 25 graden, er staat een lichte bries, er is een cocktailbar om de hoek maar … jij zit aan je bureau gekluisterd. Hoe blijf je toch productief in het warme zomerseizoen?

1. Op zomerdieet op kantoor

Ga aan een bureau zitten waar je geen uitzicht hebt op een raam, probeer airconditioning te versieren op je werkplek en geef niet toe aan zomerverleidingen. Het is zoals op dieet gaan: waarom zou je een doos chocoladekoeken op je bureau zetten als je er toch niet mag van eten?

2. Volop zomer buiten het kantoor

Hoe hard je je ook moet afsluiten voor de zomer terwijl je aan je bureau zit, des te meer moet je genieten als je buitenkomt. Neem je lunchpauze buiten of maak een kort wandelingetje. Ga ook in het weekend volop voor zomeractiviteiten: ga een dagje naar zee, hou een barbecue met vrienden of ga picknicken in het park met je gezin.

3. Ga voor flexibiliteit

Probeer een paar voordelen los te krijgen van je werkgever: je kan bijvoorbeeld voltijds een 38-urenweek werken op vier dagen tijd. Op die manier kan je maandag of vrijdag vrijaf nemen en een hele zomer lang van verlengde weekends genieten. Of ga voor glijdende uren, zodat je later kan beginnen op kantoor en ’s avonds langer kan genieten van het buitenleven.

4. Eyes on the prize

Als je ’s zomers zit te werken, maar daar eigenlijk geen zin meer in hebt, denk dan aan wat je werk mogelijk maakt. Net omdat je elke dag 8 uur doorwerkt, kan je dit jaar een mooie reis betalen bijvoorbeeld. En wie zich inzet, heeft stevige doorgroeimogelijkheden, en kan misschien volgend jaar een nog mooiere reis maken …

5. Een alerte geest in een schone omgeving

Niemand kan goed werken in chaos. Maak daarom van de (misschien rustigere) zomerperiode gebruik om je bureau eens flink uit te mesten. Klasseer oude dossiers en haal wat je niet meer nodig hebt door de versnippermachine. Als je in een opgeruimde omgeving kan werken, zal je ook productiever zijn.