Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Zoek goedkeuring bij jezelf

Tweewekelijks geven de experten van ISW Limits tips om jouw leven te verbeteren en je gelukkiger te voelen op je werk. Deze week vertellen ze dat je niet altijd moet hengelen naar de goedkeuring van anderen.

Door te investeren in relaties om je heen, krijg je steun van anderen en ervaar je plezier. Dit zorgt op zijn beurt weer tot een groter geluksgevoel. Denk bijvoorbeeld aan het helpen van je collega met iets dat niet goed lukt. Op een ander moment zal je hierdoor ook steun van haar ervaren als jij het nodig hebt.

Maar trap echter niet in de valkuil om alles voor de andere te doen en te veel te zoeken naar goedkeuring en sympathie van de mensen in je omgeving. Het is niet mogelijk om iedereen tevreden te stellen. Zelfs mensen die jou graag hebben zullen af en toe bedenkingen hebben bij iets dat je doet of bij één van je eigenschappen. Dit hoeft op zich ook geen probleem te zijn! Het belangrijkste is dat je rekening houdt met jezelf en dat je kan staan achter wat je doet en zegt. Rekening houden met anderen wil dus niet per se zeggen dat je hun goedkeuring moet krijgen voor alles wat je doet.

Het is eigen aan mensen dat ze graag goedkeuring krijgen van anderen. Als men goedkeuring krijgt van anderen heeft men het gevoel gewaardeerd te worden en erbij te horen. Onzekere mensen hebben vaker die nood. Toch is het heel belangrijk niet af te hangen van de goedkeuring van anderen. Probeer jezelf te blijven en jezelf te waarderen.

I.s.m. ISW Limits