Zo blijf je fris en monter tijdens de zomermaanden

Tweewekelijks geven de experten van ISW Limits tips om jouw leven te verbeteren en je gelukkiger te voelen op je werk. Deze week vertellen ze je hoe je ook tijdens de zomer uitgeslapen op je werk kan verschijnen.

Sta jij ’s morgens ook vaak op met het gevoel dat je nog uren slaap nodig hebt om fris en monter je werk te kunnen beginnen? Vind je dat je dringend toe bent aan een weekje vakantie omdat je toch zo vermoeid bent? Of kom je al terug van vakantie en heb je al meteen het gevoel alsof je nooit weggeweest bent?

Om tijdens zomermaanden energiek, fris en monter te blijven, kunnen deze tips je helpen:

  • Heb oog voor je eigen slaapnoden. Respecteer je eigen bioritme en probeer in een rustige omgeving, op een min of meer vast uur te gaan slapen. Zorg voor een dagelijks slaapritueel en een gezonde slaapomgeving. Een goede nachtrust doet immers wonderen voor je energie!
  • Zorg voor voldoende lichamelijke activiteit. Sport of wandel regelmatig. Het krikt je moreel op en heeft een gunstige invloed op je slaap. Dwing jezelf niet tot overdreven inspanningen maar zorg voor regelmaat.
  • Heb aandacht voor een evenwichtige voeding met voldoende vezels, vitamines en mineralen. Volkorenproducten, groenten en fruit zijn daarom belangrijke onderdelen van je eetpatroon.
  • Laat je niet verleiden door allerlei reclameboodschappen voor voedingssupplementen en vitaminen. Wie gezond en evenwichtig eet volgens de principes van de actieve voedingsdriehoek krijgt de nodige voedingsstoffen binnen om zich goed in zijn vel te voelen. Af en toe eens zondigen met een bolletje ijs kan natuurlijk geen kwaad.
  • Denk positief en moedig jezelf aan met positieve boodschappen. Geniet wanneer je kan van het zonnetje. Als je aan het werk bent, bouw dan tijdens je middagpauze zeker een moment in dat je buiten van het weer kan genieten.

I.s.m. ISW Limits