Ziek? Dit zijn je rechten en plichten

Net op het moment dat je denkt: 'ik wil niet ziek worden', heb je het zitten. Wat als blijkt dat je langdurig afwezig zult zijn? En hoe zit het met de controlearts? In dit dossier krijg je de antwoorden op al je vragen.

Langdurig ziek

Ziekte zou geen reden mogen zijn om een werknemer te ontslaan. Toch kan het gebeuren dat een baas zijn werknemer ontslaat na langdurige ziekte. Slecht nieuws dus voor mannen, want blijkbaar zijn zij vier keer meer ziek dan hun vrouwelijke collega’s.

Voorkomen beter dan genezen

Beter voorkomen dan genezen is dus de boodschap, zeker als de griepepidemie terug in het land is. Voorkomen? Dat kun je doen door je handen te wassen. Wie weet strijk je hierdoor nog eens een fikse bonus op!

Ziekteverlof

Verlies je je loon als je een lange tijd afwezig bent? En is een doktersbriefje altijd noodzakelijk? Op deze laatste vraag zou je het antwoord zelf kunnen bedenken. Natuurlijk kun je best zorgen voor een attest zodat je in orde bent. Maar ook al heb je een bewijs, als je lange tijd afwezig bent, kan het zijn dat je werkgever een beroep doet op een controlearts. Hij moet dan constateren of je wel degelijk niet in staat bent om je job uit te voeren en of je arts je niet te veel ziekteverlof heeft voorgeschreven.

Misschien ben je zelf niet ziek, maar ligt je kindje ziek in bed terwijl je geen opvang kunt regelen. Mag je in zo'n geval thuis blijven? En wat doe je als je collega ernstig ziek is?