Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Werkt Voldemort bij jou op kantoor?

Voldemort, de belichaming van het pure kwaad in boeken- en filmreeks rond wunderkind Harry Potter, zit op dit moment misschien naast je op kantoor. Hoe herken en elimineer je hem?

Hij werkt bij ieder van ons. Ja, we hebben het over de aartsvijand van de tovenaarsleerling, al gaat het hier niet over zijn inherente slechtheid. Sommigen zullen wel beweren dat ze bazen en collega’s hebben die vervuld zijn van het kwaad, er is een ander aspect van de superschurk dat nog meer van toepassing is op de werkplek.

Hij Die Niet Genoemd Mag Worden

De boze tovenaar was zo gevreesd dat hij niet bij naam genoemd werd, maar aangeduid werd als Hij Die Niet Genoemd Mag Worden. En één van de redenen waarom hij zo machtig werd, was omdat je hem niet eens bij naam mocht noemen.

De onmacht om iets niet te kunnen of mogen benoemen leidt tot frustratie. Je hebt bijvoorbeeld een lakse collega, maar hij staat op een goed blaadje bij de baas, dus er wordt niet op gereageerd. Voldemort leeft in het stilzwijgen van jou, je collega’s en je baas.

Feedback

Misschien weet die collega wel dat hij geen goede prestatie levert en wil hij daar ook niets aan veranderen, maar meestal is die zich daar helemaal niet van bewust. En als niemand hem feedback of ondersteuning geeft, kan je niet verwachten dat er iets zal veranderen. Collega’s fluisteren wel over het probleem, maar het wordt niet luidop aangepakt. Zo wordt het probleem alleen maar groter.

Constructief samenwerken, brainstormen en vergaderen gaat veel vlotter als je ongeremd je mening kan uiten. Zonder achterklap en met onderling respect kan veel meer bereikt worden dan wanneer iets doodgezwegen wordt, of erger, wanneer er in het geniep over geroddeld wordt.

Overal

Voldemort is zowel aanwezig in kmo’s als in multinationals. Alleen in een cultuur waar problemen vrij kunnen besproken worden, zonder te beschuldigen, blijft hij afwezig. De enige manier om hem te verslaan is door hem te benoemen en de confrontatie aan te gaan, zonder agressief te zijn. Feedback, ondersteuning en coaching kunnen hem het hoofd bieden, toverkracht heb je niet nodig. De enige oplossing is erover praten.

Bron: Caroline Ceniza-Levine voor Forbes.