Werknemers durven niet praten over alcoholproblemen

Werknemers durven geen professionele hulp zoeken als ze een drugs- of alcoholprobleem hebben of in een depressie zitten. Ze denken dat hun status op de werkvloer daardoor zal worden aangetast, zo leert onderzoek van de American Psychiatric Assocation.

Slecht voor je status

76% denkt dat er anders over hen gedacht zal worden als ze zich zouden laten behandelen voor een drugsverslaving. Bij een alcoholverslaving is dat 73%, bij een depressie 62%. Bij fysieke problemen ligt dat aantal een pak lager: 55% zou liever niet hebben dat zijn collega’s weten dat hij aan diabetes lijdt en 54% zou een hartaandoening stilhouden. Volgens Alan Axelson, voorzitter van het Partnership for Workplace Mental Health Advisory Council, is het nochtans enorm belangrijk dat een bedrijf zijn werknemers aanmoedigt te werken aan zijn mentale en fysieke gezondheid. “Werknemers die hun problemen aanpakken zijn gezonder en productiever”, aldus Axelson.

Wat kan je als werkgever doen?

1. Toon zelf het goede voorbeeld. Zorg ervoor dat je mentaal en fysiek fit bent.
2. Promoot preventie. Moedig werknemers aan zich regelmatig te laten controleren, voorzie gezonde maaltijden en tussendoortjes in het bedrijf en streef naar een evenwichtige work-lifebalans voor iedereen.
3. Werken wanneer je ziek bent is geen goed idee. Geef die boodschap duidelijk mee met je werknemers.
4. Breng je werknemers op de hoogte van de mogelijkheden binnen het bedrijf. Weten ze bijvoorbeeld al over het bestaan van een bedrijfsarts?
5. Benadruk dat hun medische gegevens strikt vertrouwelijk worden behandeld. (JS)