Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

Werknemer uit zorgsector voelt zich meest onveilig

Werknemers uit de zorgsector voelen zich het vaakst onveilig op het werk, dat leert een Nederlands onderzoek van facilitair dienstverlener Eurest Services. Over het algemeen voelt 4,7% van de Nederlandse werknemers zich onveilig op het werk. De zorgsector staat met 7,1% helemaal bovenaan.

Ondanks de inspanningen van werkgevers om de werkplaats veiliger te maken, kwamen 1 op 8 werknemers al in aanraking met een incident. In de zorgsector lag ook dat cijfer hoger, namelijk 1 op 5.

Alarmsysteem zorgt niet voor gevoel van veiligheid

Als je de cijfers bekijkt zou je denken dat er iets schort aan de beveiliging op het werk. “Maar het is niet omdat je een alarmsysteem installeert dat werknemers zich veiliger zullen voelen ”, benadrukt Bernard Drion, lector Facility Management op de internationale hogeschool Breda. “Zich veilig voelen is nog iets anders dan beveiligd zijn. Het is belangrijk dit onderscheid te maken, ook naar klanten toe. Wie een bedrijf bezoekt en overal beveiligingssytemen ziet, zal zich wellicht niet zo welkom voelen.” Het is dus aan de bedrijven om daar een goede balans in te vinden. (JS)