Welke zijn de belangrijkste media -en technologietrends voor 2011?

Welke nieuwe trends mogen we in 2011 verwachten in de media -en technologiesector? Deloitte onderzocht en maakte een lijstje van de meest belangrijke trends.

Meer Smartphones en tablets

De vaste computer zoals we die nu kennen zal in de toekomst steeds minder gebruikt worden. Deloitte voorspelt dat in 2011 meer dan 50% van de verkochte computing devices geen pc’s zullen zijn. In de plaats daarvan zal vooral de verkoop van smartphones, tablets en ‘niet-pc’ books de komende maanden stijgen.

Voorspeld wordt dat zo’n 5 miljoen tablets ingeschakeld zullen worden in detailhandel en gezondheidszorg. Vooral het gebruiksgemak, de langere levensduur van batterijen, de beperkte vereiste kennis en de snelle ontwikkeling van apps zijn hierbij de voordelen.

140 miljard uur meer televisie

In 2011 zullen tv-kijkers wereldwijd 140 miljard uur meer voor de televisie doorbrengen. Tv-reclame zal wereldwijd 10 miljard dollar méér inkomsten opleveren, en er komen 40 miljoen nieuwe kijkers bij zodat er wereldwijd 3,7 miljard tv-kijkers zijn. Tv-programma’s worden het onderwerp van meer dan een miljard tweets.

Goed nieuws voor adverteerders: de snelle opkomst van de digirecorders zou de 30-secondenspot niet afblokken.

Doorbraak van E-government

2011 wordt de grote doorbraak wordt voor E-government.  Meer dan 90% van de bedrijven in de ontwikkelde landen zal gebruik maken van de eGov-diensten, zo wordt verwacht. Het aandeel van burgers die eGov-diensten gebruiken, zou met minstens 10% toenemen.

Nog meer Wifi-netwerken

In 2011 zal er nog meer dat geüpload en gedownload worden via de Wifi-netwerken. Voorspeld wordt dat het aantal wifi-hotspots uitgebreid wordt. 25% van de Noord-Amerikaanse grotere detailhandelszaken in winkelcentra zullen hun klanten gratis wifi-toegang aanbieden.

Luc Van Coppenolle, Industry Leader TMT bij Deloite België, legt uit: “Dit laat prijsvergelijkingen tijdens het winkelbezoek toe wat volgens deze retailers de omzet zou bevorderen. Wifitoegang geeft de winkeliers ook de mogelijkheid specifieke informatie met de klanten uit te wisselen terwijl ze in de winkel zijn.”