Welke arbeidsongevallen komen het meest voor?

Het Fonds voor Arbeidsongevallen gaf een tijdje geleden de cijfers rond de arbeidsongevallen van 2009 vrij. Opmerkelijk was de forse daling ten opzichte van de cijfers van 2008. Welke arbeidsongevallen komen het meeste voor?

Eén van de oorzaken van de daling van de arbeidsongevallen is de economische crisis. Minder werknemers, dus minder arbeidsongevallen. In 2009 waren er 76 arbeidsongevallen met een dodelijke afloop. Lees hier meer over de cijfers.

Meest voorkomende arbeidsongevallen

  1. Ongeval/verwonding door een val
  2. Ongeval/verwonding door het optillen van lasten
  3. Ongeval/verwonding door contact met een snijdend voorwerp
  4. Ongeval/verwonding door contact met een hard voorwerp
  5. Ongeval/verwonding door een slag van een vallend voorwerp

Ook contact met gevaarlijke stoffen, de verplettering of beknelling van lichaamsdelen en een slag door voorwerpen zoals bewegende voertuigen, horen in dit lijstje.

Crisis

“Die significante daling kan inderdaad in verband gebracht worden met de crisis’, legt Glenn Nuytemans, risk-manager en preventie-adviseur bij Tempo-Team uit. ‘Er waren minder mensen aan het werk, dus dat betekent minder ongevallen.”

Informeren met veiligheidsfiches

“In de uitzendsector zijn de arbeidsongevallen sinds 2000 gevoelig gedaald. De daling bedraagt zelfs 48 %. Onze visie bij Tempo-Team is dat sensibiliseren en informatie verlenen echt wel nodig is. Als een interimaris door ons aan het werk kan, geven we hem of haar enkele veiligheidsfiches mee. Daarop staat dan de risico’s waarmee onze interim-krachten  vaak worden geconfronteerd en hoe ze daar best mee omgaan. Ongevallen met snijmachines, slijpschijven, heftrucks, ladders, … komen geregeld voor. Ik geloof meer in de korte en krachtige preventiefiches dan een uitgebreide veiligheidspresentatie.”

Kunnen, kennen en willen

"De ervaring leert dat er drie oorzaken van ongevallen zijn. De eerste zijn werknemers die door omstandigheden gewoon niet veilig kunnen werken, bijvoorbeeld omdat de machine onveilig is. Dit valt steeds minder voor, omdat alle machines aan bepaalde richtlijnen moeten voldoen. De tweede en grootste oorzaak is dat werknemers vaak niet genoeg op de hoogte zijn van de veiligheidsvoorschriften. Daar zien we het als onze taak om de interim-krachten goed te informeren. Een derde oorzaak zijn de werknemers die veilig kunnen werken en voldoende op de hoogte zijn maar niet willen voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Bijvoorbeeld door geen helm te dragen. Maar deze groep is echt heel klein.”

Relatie met klant is belangrijk

“Bij ons is een belangrijke factor ook de relatie met de klant. Wij spreken met de bedrijven zeer goed af op welke manier ze onze interim-krachten onthalen. Gebeurt dit op een goede en correcte manier dan kan er al veel leed bespaard worden. Sensibiliseren, goede afspraken met de klanten en informatie verstrekken zijn dus drie zeer belangrijke punten.”

Tekst: Mies Cosemans - Foto: vandaag.be