Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

We liegen vaker op het werk dan thuis

Op het werk wordt vaak gelogen, dat zal niemand ontkennen. Het begint al bij het sollicitatiegesprek waar we ons meestal beter voordoen dan we echt zijn. Daarnaast zijn er de vele leugentjes om bestwil: je hebt het te druk om er een extra taak bij te nemen, bent te laat op kantoor omdat de trein vertraging had en vindt die nieuwe jurk van je collega “echt heel mooi”.

Onderzoekers van de universiteiten van Oxford en Bonn beweren nu dat ze ook wetenschappelijk bewezen hebben dat mensen op de werkvloer vaker liegen dan thuis. Voor hun studie belden ze 658 mensen op en vroegen hen onder meer om een muntstuk op te gooien. Gooiden ze munt, dan kregen ze 15 euro of een waardebon, gooiden ze kop dan wonnen ze niets. Hoewel de onderzoekers niet konden controleren wat de respondenten gooiden en deze dus gemakkelijk konden liegen, zei toch 55,6% dat ze kop gooiden.

Bij een tweede test werd het experiment in licht gewijzigde vorm overgedaan: nu moesten de respondenten vier keer een geldstuk opwerpen en wonnen ze 5 euro voor elke keer dat ze munt wierpen. Ook hier meldden de respondenten ongeveer de helft van de keren dat ze kop wierpen.

Eerlijkheid als deel van de identiteit

De tests werden ook overgedaan in een gecontroleerde laboratoriumsetting en daar beweerden de proefpersonen in zowat driekwart van de gevallen dat ze munt gooiden. De onderzoekers concludeerden daaruit dat mensen veel eerlijker zijn wanneer ze thuis zijn, dan wanneer ze in een werkomgeving zitten. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat mensen eerlijkheid graag als een belangrijk deel van zichzelf zien en die identiteit komt het sterkst naar voren in hun eigen omgeving. Op het werk hebben mensen minder snel de indruk dat hun gedrag bedrieglijk is, waardoor liegen geen probleem vormt voor hun identiteit en hun gevoel van eigenwaarde.

Een onderzoek uit 2011 van de Drexel University in Philadelphia toonde trouwens al aan dat werknemers die af en toe een leugentje om bestwil verspreiden er op het werk veel minder gestrest bijlopen dan hun eerlijkere collega’s.