Wat als de liefde voorbij is?

Ook koppels stellen zichzelf vaak de vraag wat er gebeurt als de spanning van in het begin verdwijnt of, slechter nog, als de liefde helemaal over is. Een breuk kan depressie, concentratieproblemen en demotivatie als gevolg hebben. Natuurlijk is dit ook het geval wanneer beide geliefden niet samenwerken. Desondanks is een samenwerking op dat moment een extra stress-factor. Je werk kan eronder lijden en je professioneel imago ondervindt nadelen van het roddel-circuit.

Heeft jouw professioneel imago te lijden gehad?

Vraag een bevriende collega wat er over jullie verteld wordt. Denk daar een flinke schep bovenop (zelfs je bevriende collega zal je de ergste verhalen willen besparen) en je krijgt een indruk van de eventuele schade die je imago en reputatie hebben opgelopen.

Doe een paar normale, dagdagelijkse verzoeken. Uit de reacties daarop zal je merken hoeveel je professionele geloofwaardigheid te lijden heeft gehad. Krijg je abnormale, onbegrijpelijke reacties, dan is het misschien tijd om hiervoor actie te ondernemen, zaken uit te klaren of misschien van afdeling of werk te veranderen. Je kan een heuse persoonlijke PR-campagne voeren om je (mogelijk scheef getrokken) imago op te poetsen.

Terug naar het dossier 'liefde op de werkvloer'