Waarom je elke ochtend in de file staat

Files zorgen voor tijdverlies, stress en vervuiling. En in België zijn we er een kei in: volgens cijfers van Inrix zijn Brussel en Antwerpen de twee meest verstopte steden ter wereld. De Belg brengt gemiddeld 59,7 uur per jaar in de file door. Volgens de OESO kosten ze ons land tussen de 1 en 2 procent van het bruto nationaal product.

Tom Vanderbilt is een Amerikaanse journalist die een bestseller schreef over files: Traffic, Why We Drive the Way We Do. Volgens zijn boek houdt de individuele automobilist geen rekening met zijn eigen verantwoordelijkheden in de file. Nochtans kan hij zelf meehelpen aan het probleem.

Van waar komen de files nu? Hoe kunnen we ze verminderen? Hierbij twee mobiliteitstips die volgens Vanderbilt een grote impact kunnen hebben op het verkeer.

1. Vermindering van het aantal rijstroken

Bij werken wordt het aantal rijstroken vaak teruggebracht van drie naar één. Vaak gaan automobilisten dan zo snel mogelijk op de resterende rijstrook staan aanschuiven, waardoor één lange rij ontstaat. Men gaat er vaak van uit dat het onbeleefd is om iedereen voorbij te steken, en pas helemaal op het einde in te voegen.

Het is echter veel beter om pas op het laatste moment te ritsen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, vlot het verkeer dan veel beter.

2. Variërende snelheid

Automobilisten houden vaak geen constante snelheid aan of respecteren geen veilige afstand ten opzichte van hun voorligger. Te vaak proberen ze ook om tussen de wagens te slalommen om sneller vooruit te komen. Wat ze eigenlijk doen is het verkeer vertragen.

Je hebt zonder twijfel al (dynamische) borden gezien op de autosnelweg die je aanmanen je snelheid te vertragen tot 90 kilometer per uur. Op die manier verlaagt de snelheid wel een beetje, maar het doet het verkeer ook soepeler verlopen waardoor files kunnen vermeden worden.

De verschillende snelheden van verschillende wagens leveren nu eenmaal problemen op. Het is daarom beter om de totale snelheid te verlagen, maar tegelijk homogener te maken. Vanderbilt stelt zelfs voor om 'autonome wagens' de baan op te sturen, die bestuurd worden door robots. Zo is een constante snelheid steeds verzekerd.

Bron: theatlanticcities.com