Vijf voordelen van weekendwerk

Werken tijdens het weekend? Dat wil je toch niet! Tijdens het weekend is iedereen aan het uitrusten, leuke dingen aan het doen, aan het feesten. Dan ga jij je toch niet staan afjakkeren? Toch heeft weekendwerk enkele onmiskenbare voordelen.

 

1. Je verdient meer

Als je op zaterdag werkt, heb je recht op een zaterdagtoelage. De uren die recht geven op de toelage worden per prestatie afgerond. Het gedeelte van een uur dat ten minste 30 minuten bedraagt, wordt voor één uur geteld. De uren worden op het einde van de maand opgeteld. Het bedrag van de toelage bedraagt 2,2035 euro per uur (aan 100%). Werk je op zondag, dan geniet je ook van een toelage voor zondagwerk. Het bruto uurbedrag van deze toelage kan je berekenen door je bruto maandwedde te vermenigvuldigen met 12 en opnieuw te delen door 1976. Zie je af van de toelage voor zondagswerk, dan kun je kiezen voor een compensatie in tijd.

 

2. Vrije weekdagen zijn super

Als je tijdens het weekend werkt, ook in de horeca, dan heb je tijdens de week een of twee dagen vrij. Terwijl iedereen naar zijn werk vertrekt, kun jij rustig in je bed blijven liggen. Maar je kunt op vrije weekdagen ook echt iets doen. Je kunt naar de bank, naar de tandarts, naar de kapper. Je kunt naar de supermarkt op een uur dat er geen ellenlange rijen aan de kassa staan en je kunt rustig gaan shoppen, zonder file aan de pashokjes.

 

3. Vrije weekends zijn een geschenk

Bij heel wat weekendwerk geldt een beurtrol, zodat je ook al eens een weekend thuis bent. In supermarkten bijvoorbeeld is dat vaak het geval. Je vrije weekend is dan echt genieten. Omdat het niet zo vanzelfsprekend is, haal je er veel meer uit.

 

4. Je wordt minder afgeleid

Als je in het weekend werkt, bijvoorbeeld als verpleegkundige, dan werk je meestal met minder collega’s. Dat lijkt je job zwaarder te maken, maar dat is niet noodzakelijk zo. Collega’s zijn een grote hulp, maar leiden je vaak ook af. In veel jobs kun je het tijdens het weekend veel efficiënter werken.

 

5. Je hebt altijd een excuus om saaie feestjes te skippen

Een uitnodiging gekregen voor een feestje of een etentje waar je eigenlijk liever niet naartoe gaat? Je hebt altijd een excuus: ik moet werken dit weekend.

 

Zin gekregen om tijdens het weekend te werken? Bekijk hier het aanbod weekendwerk.

 

Bron: newsmonkey.be