Vermijd vakantiestress door een slim out-of-officebericht

Heb jij ook last van vakantiestress? Voor heel wat kenniswerkers is de laatste dag voor de vakantie en de eerste dag erna geen pretje. Door je out-of-office bericht een dag vroeger én een dag later in te stellen kan je jezelf veel ellende besparen.

Je kan er vanuit gaan dat zowel de laatste dag voor je vakantie als de dag na je vakantie behoorlijk druk zullen zijn. Het afwerken van taken en het overdragen van de lopende zaken kunnen behoorlijk wat stress veroorzaken. Een extra dag voor jouw verlof zonder storingen is dan ook meer dan welkom.

Explosie mailbox vermijden

Natuurlijk wil je geen exploderende mailbox wanneer je terug komt dus goede afspraken met jouw collega’s zijn cruciaal. Ook bij je terugkeer zorg je best voor een extra inhaaldag om de nieuwe zaken die jouw collega’s niet hebben kunnen overnemen te behandelen.

Tips doeltreffend out-of-office bericht

Neem even de tijd om een degelijk out-of-office bericht op te stellen. Hieronder vind je nog enkele tips:

  • Geef aan waarom je niet aanwezig bent. Niets is zo slaapverwekkend als het lezen van onpersoonlijke boodschappen dus geef een persoonlijke toets aan je bericht (vakantie in Thailand, sinds kort fiere mama van Flor, etc.)
  • Laat weten wie tijdens je afwezigheid de verzender kan verder helpen en voeg er de juiste contactgegevens (e-mail en telefoonnummer) bij.
  • Geef mee wanneer je opnieuw beschikbaar bent.

Over de  auteur:

Tim Christiaens is de oprichter van de Time Management Company en auteur van ‘Win Tijd Op Jouw Manier’. Hij is een expert in time management en coacht medewerkers in tijdsbeheer.