Verdriet om je ex? Neem 2 dagen betaald verlof

Wat als je, overmand door liefdesverdriet, je niet kan concentreren op je werk? Een bedrijf uit Shanghai heeft er iets op gevonden. Daar kunnen werknemers met een gebroken hart twee dagen betaald verlof per jaar aanvragen.

Zo kunnen ze de pijn verwerken en met een helder hoofd terug gaan werken. Het enige wat ze moeten doen, is hun baas laten weten dat ze liefdesverdriet hebben. Vervolgens mogen ze even op vakantie. Als een personeelslid na een scheiding emotioneel niet meer in staat is om zijn of haar werk uit te voeren, heeft hij zelfs recht op drie dagen verlof.

Vanaf 30 jaar, 3 dagen verlof bij scheiding

Nog niemand op de werkvloer heeft van de nieuwe maatregel gebruik gemaakt, maar professor Gu Jun van de Shangai University denkt dat dat niet lang meer zal duren. De formule werd eerder al uitgetest in Hime & Company, een cosmetisch bedrijf in Tokio. Daar was de regel dat vrouwen van 29 jaar of jonger na een liefdesbreuk een tot twee dagen vrijaf konden krijgen. Eens de 30 gepasseerd mochten ze drie dagen aanvragen. “Vrouwen van in de 20 vinden gemakkelijker een nieuw lief. Bij oudere vrouwen is dat moeilijker en komt de breuk harder aan”, legt ceo Miki Hiradate uit. (JS)