Van decolleté tot bermuda: hoe straal je op het werk?

Uitstraling op de werkvloer is belangrijk. Hoe gedraag je je ten opzichte van collega's? Wat wil je overbrengen? Welke kleren draag je om op sollicitatiegesprek te gaan? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer vind je hier.

Je moet op sollicitatiegesprek en weet niet wat te dragen. Hoe geef je jezelf een professionele look? En is solliciteren met een decolleté nu wel of niet een goed idee? Welke kledingstukken horen zeker in de kleerkast van werkende vrouwen? En wat doe je met je make-up en kapsel?
Uit een Europese rondvraag blijkt trouwens dat Hongaarse werknemers het minst gesteld zijn op een stijve dresscode, en Indiërs de professionele dresscode het strikst opvolgen.

Het probleem stelt zich misschien niet meteen, maar wat draag je NIET op het werk als de temperaturen oplopen? En heb je al eens van swishing gehoord? Dat is een nieuwe trend waarbij collega's van kleren wisselen.

Lichaamstaal op het werk

Niet alleen de dingen die je zegt, maar ook de zaken die je nonverbaal overbrengt naar je collega's of potentiële werkgevers zijn belangrijk. Waardoor raken rekruteerders geïrriteerd in een gesprek? En wat mag je als vrouw zeker niet doen op werkvloer?